Šodien Saeimas sēdē par 11.Saeimas sekretāra biedru ievēlēts Zaļo un zemnieku savienības deputāts Jānis Vucāns.

Par Vucānu nobalsoja 76 deputāti, bet pret bija 16 tautas kalpi.

Vucāns 1974.gadā vidējo izglītību ieguvis Leona Paegles Rīgas 1.vidusskolā, bet 1979.gadā Pētera Stučkas Latvijas Valsts universitātē ieguvis pielietojamās matemātikas specialitāti, bet 1992.gadā Latvijas Universitātē (LU) ieguvis matemātikas doktora grādu.

Vucāns ilgus gadus strādājis LU Fizikas un matemātikas fakultātē, bet 2001.gadā kļuvis par Ventspils augstskolas rektoru. 2005.gadā kandidējis Ventspils domes vēlēšanās no partijas "Latvijai un Ventspilij" saraksta un ievēlēts par tās deputātu. 2009.gadā atkārtoti kandidējis pašvaldības vēlēšanās un ievēlēts par Ventspils domes deputātu.

2010.gadā kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta un ievēlēts par deputātu, Saeimas priekšsēdētāja biedru, gadu vēlāk no ZZS saraksta kandidējis 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās un ievēlēts par deputātu.

Šodien trešajā balsojuma kārtā par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja 10.Saeimas priekšsēdētāju un "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu.

Par 11.Saeimas priekšsēdētājas pirmo biedru ievēlēta Zatleru reformu partijas deputāte Inga Bite, bet par otro biedru apvienības "Saskaņas centrs" deputāts Andrejs Klementjevs, savukārt par Saeimas sekretāru ievēlēts nacionālās apvienības "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: