Policija nesāks kriminālprocesu par gadījumu, kad kāds garīgi nelīdzsvarots vīrietis piezvanīja uz nejauši izvēlētu tālruņa numuru un piedraudēja nogalināt 3.vidusskolas 2.klases skolēnu, informē Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

Policijā ar iesniegumu nav vērsušies ne bērna vecāki, ne skolas vadība, turklāt, noskaidrojot notikušā apstākļus, nav konstatēts nozieguma sastāvs. Tomēr policijā par šo gadījumu informācija ir reģistrēta un materiāli ir savākti, tāpēc būs jāpieņem formāls lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka 3.vidusskolas darbinieki telefoniski informējuši Ventspils policijas nepilngadīgo lietu inspektori par to, ka pagājušajā ceturtdienā pieciem 3.vidusskolas 2.klases skolēniem zvanījis kāds krievu valodā runājošs vīrietis un draudējis viņus nogalināt. Policija, pārbaudot šo informāciju, secinājusi, ka šis vīrietis zvanījis un draudējis tikai vienam skolēnam, bet pārējie bērni acīmredzot stāstus par it kā izteiktiem draudiem izfantazējuši, norādīja Kokins.

Policijas darbinieki piezvanījuši uz fiksēto tālruņa numuru Rīgā, no kura bērnam bija zvanīts uz draudēts. Policija pēc jaunā vīrieša runas veida secinājusi, ka viņam, visticamāk, ir psihiska rakstura veselības problēmas. Viņš esot piezvanījis uz nejauši izvēlētu tālruņa numuru. Policija runājusi arī ar jaunā vīrieša māti. Secināts, ka šos nevar uzskatīt par reāliem draudiem, akcentēja Kokins.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: