11. maijā Jūras vārtos paredzēts koncerts RECOIL 'SELECTED EVENTS' 2011 - A Strange Hour With Alan Wilder & Paul Kendall.

Recoil ir projekts, kura radītājs Alans Vailders (Alan Wilder) pazīstams kā bijušais grupas Depeche Mode dalībnieks. Viņa pirmie ekperimentālie ieraksti klajā nāca 1986. gadā, un jau 1988. gadā tika izdots pirmais albums “Hydrology”. Šie agrīnie Recoil ieraksti atklāja Alanu Vailderu kā jauno tehnoloģiju pionieri mūzikā.

Neilgi pēc tam tika ierakstīts līdz tam brīdim sekmīgākais Depeche Mode albums “Violator”, savukārt, Vailders 1991. gadā atgriezās pie Recoil projekta, lai strādātu pie sava nākamā albuma “Bloodline”. Tajā pirmoreiz piedalījās viesmākslinieki – Duglass Makartijs (Douglas McCarthy), Tonija Halideja (Toni Halliday) un Moby – kuri palīdzēja radīt albumu, kas spilgti parādīja Vaildera spēju radīt muzikālas ainavas, kurās valdīja miegaina paranoja. “Bloodline” ietvēra arī pirmo Recoil singlu – Aleksa Hārvija (Alex Harvey) dziesmas “Faith Healer” kaverversiju, kā arī novatorisko “Electro Blues For Bukka White”.

Laika posmā no 1992. gada līdz 1993. gadam Vailders atgriezās pie grupas Depeche Mode, lai iesaistītos jaunā grupas albuma “Songs Of Faith And Devotion” tapšanā. Tas guva vispārēju atzinību un sasniedza topa virsotni ne tikai Apvienotajā Karalistē, bet arī ASV, Vācijā un daudzās citās valstīs. Lai gan grupa atradās pašā slavas kalngalā, 1995. gada jūnijā pēc 14 radošiem gadiem grupā Depeche Mode, Alans Vailders pieņēma grūto, bet neizbēgamo lēmumu un pameta tobrīd Apvienotajās Karalistē vienu no visu laiku populārākajām un ietekmīgākajām grupām Depeche Mode.

Brīvs no saistībām un pienākumiem viņš 1996. gadā sāka darbu pats savā studijā “The Thin Line”, un izdeva Recoil nākamo albumu “Unsound Methods”. Albuma tapšanā piedalījās tādi mākslinieki kā Megija Estepa (Maggie Estep), Šobhans Linčs (Siobhan Lynch), Hildija Kempbela (Hildia Campbell), un radošo sadarbību turpināja arī Duglass Makartijs. Jaunajā albumā iekļautās muzikālās kompozīcijas ietvēra jebkuru iedomājamo mūzikas žanru, sākot ar triphopu un beidzot ar gospeļmūziku. Tā galvenā tēma bija apsēstība visās tās izpausmēs.

2000. gadā tika izdots Recoil albums “Liquid”, kura tapšanā piedalījās starptautiski atzīta dziedātāja Diamanda Galā (Diamanda Galás), gospeļmūzikas kvartets The Golden Gate Jubilee Quartet un Ņujorkas rečitēšanas jeb spoken-word mākslinieces - Nikola Blekmena (Nicole Blackman) un Samanta Korbela (Samantha Coerbell). Mūzikas kritiķi visā pasaulē jauno albumu “Liquid” uzņēma ar sajūsmu, un par šo albumu Vailders ieguva mūzikas balvu Charles Cros Grand Prix 2000.

Recoil atgriezās 2007. gadā ar piekto studijas albumu “subHuman”, kas tika izdots Eiropā un ASV. Albuma tapšanā piedalījās Luiziānas dienvidos dzimušais blūzmenis Džo Ričardsons (Joe Richardson), paužot attieksmi pret reliģiju, ieslodzījumu un indivīda iekšēju cīņu. Angļu dziedātāja  un komponiste Karla Trevaskisa (Carla Trevaskis) piešķīra albumam izteiksmīgu noskaņu gammu.

Šobrīd Alans Vailders atkal dodas ceļā, lai iepazīstinātu publiku ar albumu “Selected”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: