18.­-29. aprīlī Ventspils bibliotēkās norit Latvijas bibliotēku nedēļai veltīti pasākumi.

Ikgadējā bibliotēku nedēļa saistīta ar Pasaules grāmatu un autortiesību dienu, kuru atzīmē 23.aprīlī - Svētā Jura dienā. Svētā Jura varoņdarbs simbolizē gaismas, gudrības un mīlestības uzvaru pār tumsonību, tāpēc 23.aprīlī cilvēki dāvina rozes un grāmatas.

  

Ceturtdien, 21.aprīlī, Gāliņciema bibliotēkas lasītāji varēs iepazīties ar Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas Letonica projektu “Zudusī Latvija”- unikālu informācijas apkopojumu par zudušām un izmaiņu skartām Latvijas kultūrvēsturiskām vērtībām, kā arī skatīt Ventspili un Gāliņciemu senajās pastkartēs un fotogrāfijās. Pārventas bibliotēkā “Pavasara ieskaņas koncertā” muzicēs Ventspils Mūzikas skolas kora klases audzēkņi.

Pēc Lieldienu brīvdienām, 26.aprīlī Galvenajā bibliotēkā, turpinot mūzikas lekcju ciklu, viesosies mūzikas žurnālists Orests Silabriedis ar lekciju “Romualds Grīnblats un pēckara Latvijas mūzikas romantisms", bet vakaru Galvenās bibliotēkas apmeklētāji varēs vadīt kopā ar Ēriku Hānbergu un Jāni Ķuzuli slavenā “Omulību klubiņa” izbraukuma sesijā. Pārventas bibliotēkā tiks atklāta Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu diplomdarbu izstāde.

Trešdien, 27.aprīlī Galvenajā bibliotēkā ar Ventspils muzeja krājuma glabātājas, vēsturnieces, Ingrīdas Štrumfas lekciju turpināsies Kurzemes hercogistei veltītais projekts “Kurzemes atmiņa”, bet 28.aprīlī, šoreiz Rakstnieku mājā, notiks kārtējais Galvenās bibliotēkas īstenotā projekta „Rakstītājs  Lasītājs” pasākums- tikšanās ar rakstnieku Juri Zvirgzdiņu. Noslēdzot bibliotēku nedēļas raibo pasākumu virkni, piektdien 29.aprīlī, Galvenā bibliotēka aicina uz izaugsmes trenera un bioenerģētikas eksperta Andžeja Reitera lekciju “Sabiedrība un personība”, kas notiks ciklā “Pieredzes ceļi”

Pasākumi jaunajiem lasītājiem notiks Bērnu bibliotēkā, kur būs gan pasaku darbnīcas, gan konkursi, gan Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnes www.biblioteka.lv jaunās Bērnu bibliotēkas sadaļas atklāšana.

Lai uzzinātu lasītāju veidokli, sākot no 18.aprīļa līdz 15.maijam bibliotēku lasītāji varēs piedalīties aptaujā par bibliotēku sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī izteikt savus ierosinājumus un vēlējumus.

Bibliotēku nedēļas laikā no 18.aprīļa līdz 23.aprīlim visās Ventspils bibliotēkas struktūrvienībās- Galvenajā bibliotēkā, Bērnu bibliotēkā, Pārventas, Gāliņciema un Augstskolas bibliotēkās netiks iekasēta soda nauda par laikā nenodotām grāmatām un citiem informācijas nesējiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: