Latvijas novados un pilsētās norit XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku koru repertuāra pārbaudes skates. Mūspuses kori žūrijas priekšā stājas šodien.

Koru skašu mērķis ir pārbaudīt paredzēto repertuāru, kā arī gatavoties reģionālajiem koru svētkiem, kas šogad norisināsies Alojā, Bauskā, Dundagā (Kurzemes Dziesmu svētki), Mazsalacā, Alūksnē, Rīgā un Ērgļos.

Galvenais skašu mērķis ir apjaust, kā notiek koprepertuāra apguves process visas valsts mērogā, komentē Ventspils pilsētas un novada virsdiriģents Ivars Cinkuss, kurš arī iesaistīts vērtēšanā.

Ventspils pilsētas un novada skatē savu gatavību rāda desmit kori – 9 Ventspils (4 jauktie, 3 sieviešu, 1 vīru, 1 senioru) un Ugāles jauktais koris. Skatē tie dzied ne tikai atsevišķi, bet trīs dziesmas izpilda arī kopkoris. No žūrijas vērtējuma, kā zināms, būs atkarīgs arī Ventspils kolektīvu vadītāju atalgojums. Lai gan I. Cinkuss uzskata, ka ar punktiem vērtēt māksliniecisko izpausmi ir pretdabiski (tas nav sports), bet, ja tāda sistēma pastāv, tā jārespektē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: