Vienu no Latvijas mūzikas dzīves skaļākajiem notikumiem pavasarī – 11. maijā gaidāmo Alana Vaildera (Alan Wilder) un Recoil koncertu Ventspilī, “Jūras vārtos” iesildīs elektroniskās mūzikas projekts Architect no Vācijas.

Architect ir unikāls muzikāls hibrīds, kuru veido inteliģentā deju mūzika, elektronika un plūstošas, ambientas muzikālas ainavas, ar kurām nenogurstoši eksperimentē vācu mūziķis Daniēls Maiers (Daniel Myer). 1971. gadā dzimušais un Bīlefeldē dzīvojošais Maiers sāka eksperimentēt ar elektronisko mūziku tīņa gados, un 1993. gadā viņš nodibināja leģendāro elektroindustriālās / industriālās deju mūzikas projektu Haujobb. Kopš tā laika viņš ir izpelnījies atzinību modernās elektroniskās mūzikas pasaulē un sācis daudzus pirmklasīgus muzikālos projektus, piemēram, HMB, Newt un Destroid. Kopš 2007. gada Daniēls ir arī pastāvīgs dalībnieks slavenajā zviedru grupā Covenant. Papildus tam viņš darbojas arī kā producents un mūziķis dažādu citu projektu koncertos un studijas ierakstos.

Architect projekts tika izveidots 1998. gadā, un tas noteikti ir ievērojamākais un fascinējošākais Daniēla projekts. Muzikālā ziņā Architect ir daudzu stilu sakausējums – lielākais uzsvars ir uz minimal techno, glitch un drum'n'bass. Tomēr Architect raksturīgākā iezīme ir tas, kā lēna tempa un retu, garu vokālo samplu lietojums tiek sekmīgi kombinēts ar blīviem un spēcīgiem ritmiem, gala rezultātā radot mūziku, kas piemērota gan dejošanai, gan vienkārši lai klausītos.

Architect ir demonstrējuši savu temperamentu piecos pilna garuma albumos un neskaitāmos lieliskos koncertos visā pasaulē. 2010. gadā Alans Vailders no Recoil atklāja Architect, pēc tam projekts ir iesildījis daudzos Recoil koncertus ASV un Eiropā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: