Šodien savu līdzjutēju priekšā kārtējo Latvijas futbola virslīgas maču aizvadīs FK "Ventspils" komanda, bet pēdējo regulārās sezonas spēli izspēlēs BK "Ventspils". 

Lai gan ventspilnieki jau nodrošinājuši pirmo vietu regulārājā sezonā un sava laukuma priekšrocību, pēdējā laika nestabilais sniegums tā vien spiež ar maksimālu atdevi darboties katrā mačā. Citādi notiekošo jau vairs nesaprot ne tikai līdzjutēji, bet arī kluba vadība. Savukārt baroniem no šī mača var būt atkarīga vieta turnīra tabulā. Tiesa, ne pārāk lielā amplitūdā – augstāk par ceturto vietu Rīgas klubs, kas šajā sezonā pierakstījies arī Saulkrastos, tikt nevar. Tas savukārt nozīmē, ka komanda nonāks ceturtdaļfināla pārī, kura uzvarētāji pusfinālā mērosies spēkiem ar to pašu BK "Ventspils".

Pēdējā abu komandu spēlē, kas risinājās Saulkrastos 5. aprīlī, ventspilnieki pēc labi aizvadīta pirmā puslaika nespēja savākties otrajam un piedzīvoja neveiksmi 72:82. "Baronam" šī uzvara ļāva pretendēt arī uz otro vietu regulārājā sezonā, taču tad sekoja zāģis liepājniekiem 71:79, un visas cerības vējā.

Meklējot intrigu svētdienas mačam, pārāk lielas pūles nebūtu jāpieliek arī tad, ja spēle no turnīra tabulas viedokļa nebūtu svarīga nevienai no komandām. Vēsturiski ventiņu un baronu pretīmstāvēšanai ir daudz senākas saknes, nekā jebkurai no šīm komandām cīņas ar šīs sezonas lielo trokšnotāju "VEF". Kādu tik cīņu nav bijis un ko tik tās nav izšķīrušas, tā kā principiālas šo komandu spēles ir vienmēr. Tā noteikti būs arī šoreiz.

Un vēl – "Baronam" vienmēr līdz braukā arī visai skaļš līdzjutēju pulciņš. Vai ventspilnikiem, kas pēdējā laikā diezgan vīlušies komandā un tās mačus apmeklē visai negribīgi, izdosies nolikt pie vietas viesu ultras?

FK "Ventspils" vadībā parūpējās, lai basketbols nenotiktu vienā laikā ar futbolu, savu maču pārceļot par divām stundām agrāk, tā kā nekas netraucēs, lai zāle šoreiz būtu pieklājīgi pilna. Mača sākums pulksten 17, bet pulksten 15 futbola laukumā dosies FK "Ventspils" un "Olimps". Ventspilniekiem tas būs trešais mačs (iepriekšējos divos uzvaras), bet olimpiešiem - ceturtais (pagaidām bez punktiem).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: