Latvijas Apvienotās policijas arodbiedrības viceprezidents ANDRIS STEPANOVIČS rūpējas par Kurzemes reģiona, tai skaitā Ventspils policistu interesēm. Viņa mērķis ir panākt, lai policista profesija ir labi apmaksāta un cienījama.

Kāda ir vispārējā situācija iekšlietu sistēmā?

- Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas mums ir bijuši 15 iekšlietu ministri. Tātad katrs ministrs vidēji strādājis pusotru gadu. Rodas loģisks jautājums: ko var pagūt izdarīt ministrs tik īsā laika periodā tik lielā sistēmā? Mana atbilde ir – neko.

 

Vai arodbiedrībā ieklausās?

- Pa šo laiku ir gājis grūti. Lai gan tiek skaļi deklarēts, ka ar arodbiedrībām ir jāsadarbojas, taču dzīvē tas nenotiek. Tieši darba darītājiem, kas atklāj noziegumu, ir vislabāk redzams, kā politiķu pieņemtais lēmums reāli ietekmē viņu darbu un kā tas atsaucas uz darba rezultātu. Līdz ar to viņi ir spējīgi objektīvi vērtēt notiekošās reformas, sniedzot vērtīgus priekšlikumus. Diemžēl virkne amatpersonu un politiķu to nesaprot. Arodbiedrības dēvētas pat par destruktīvu elementu. Tai pašā laikā ir bijuši pārmetumi, ka no mums nenāk priekšlikumi. Taču tas neatbilst patiesībai, jo tos vienkārši ignorē.

 

Kādi ir jūsu priekšlikumi?

- To ir ļoti daudz. Esam cīnījušies gan par atalgojumu, gan par sociālajām garantijām. Šobrīd mēģinām tiesiski pierādīt 24 stundu dežūras atbilstību ES direktīvām, jo 12 stundu grafika dēļ daudzi turpinās atvaļināties no dienesta.

 

Pilnībā sarunu ar ANDRI STEPANOVIČU lasiet rītdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: