Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā finālā iekļuvši "Ventspils Augstskolas" basketbolisti, kas pusfinālsērijā ar 2:1 pieveica Gulbenes "Bukus", izšķirošajā mačā savā laukumā uzvarot 78:63.

Komandas apmainījās ar uzvarām savos laukumus, tāpēc bija nepieciešama arī trešā cīņa, kas notika Ventspilī. Mājinieki lielāko daļu mača turējās solīti priekšā, tomēr nervozajā gaisotnē nespēja nospēlēt stabili. Izšķirošajos brīžos veiksmīgāki bija tieši Ventspils "studenti", svinot uzvaru 78:63. Līdz ar to ventspilnieki, kas regulārajā sezonā ieņēma otro vietu, iekļuva LBL2 finālā, kurā tiksies ar pamatturnīra septīto stiprāko komandu BAA "Rīga", kas spēja uz bronzas finālu nosūtīt ar pirmo numuro izlikto "Jūrmalu".

"Pirmkārt jau svarīgi bija labi nospēlēt aizsardzībā. Vajadzēja labi nosegt Sokolovu, kas arī izdevās, un te liels nopelns Čoderam. Abās izslēgšanas maču kārtās mums bija trīs mači, bet jaunajiem čaliem spēka būtu jāpietiek arī finālam. Cīnīsimies," pēc izšķirošā mača sacīja "VeA" galvenais treneris Edgars Buiķis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: