Mākslu izglītības kompetences centra “Ventspils Mūzikas vidusskola” pedagogi un absolventi ir iekļauti prestižā Lielās mūzikas balvas 2023 nominantu sarakstā, apliecinot skolas ietekmi un sasniegumus Latvijas mūzikas dzīvē.

Nominācijas:
Mūža ieguldījuma balva: Komponists Viļnis Šmīdbergs, Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvents, saņem atzinību par mūža ieguldījumu;
Gada jaunais mūziķis: Dāvis Sliecāns, duets DeGlosa, Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvents, nominēts par izcilu sniegumu;
Gada jaundarbs: Andris Dzenītis, Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogs, nominēts ar darbu ''Ceturtais stīgu kvartets ''Iekšpus. Elīzijs. Ārpus'''';
Gada ansamblis: Ritvars Garoza, džeza grupa “LUPA”, Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogs, nominēts par izcilību mūzikā;
Gada kamerizrāde: Guntars Freibergs, Trio Art-i-Shock, Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogs. Evija Vēbere, Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente. Abi nominēti par dalību Krista Auznieka monooperā "Apzināšanās".

Gandarījumu par šo kolēģu panākumu neslēpj skolas direktors Jēkabs Macpans: “Lielās mūzikas balvas nominācijas mūsu Ventspils Mūzikas vidusskolas mūziķiem ir liels sasniegums un apliecinājums mūsu ieguldījumam Latvijas mūzikas dzīvē. Mēs esam gandarīti par mūsu absolventu un pedagogu izcilajiem panākumiem. Šis atzinums ir patiesa motivācija gan mūsu pašreizējiem, gan nākotnes audzēkņiem.”

Ventspils Mūzikas vidusskolas talanti:
Andris Dzenītis, pazīstams komponists, ir bijis aktīvs Ventspils Mūzikas vidusskolas mūzikas teorijas priekšmetu skolotājs. Viņa ieguldījums skolā ir bijis nozīmīgs, aizraujot audzēkņus ar savu attieksmi un mīlestību pret mūziku. Viņa darbi ir atskaņoti gan Latvijā, gan starptautiskos mūzikas festivālos, un viņš ir saņēmis vairākas prestižas balvas, tostarp Autortiesību Bezgalības balvu un Lielo mūzikas balvu. Dzenītis arī ir piedalījies Ventspils Kamermūzikas dienās​​​​​​.

Guntars Freibergs, sitaminstrumentālists ar plašu starptautisku pieredzi, ir bijis pedagogs Ventspils Mūzikas vidusskolā. Viņš ir izcēlies ar savu pedagoģisko darbu, kā arī ir saņēmis atzinību par savu sniegumu gada garumā, iegūstot Lielo mūzikas balvu. Freibergs ir piedalījies Ventspils Kamermūzikas dienās, kur viņa izpildījumos ir spēlētas vairākas kompozīcijas, tostarp Andra Dzenīša darbs "Answers"​​​​​​.

Dāvis Sliecāns, Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvents un altists, ir uzstājies Ventspils Kamermūzikas dienu koncertā kopā ar pianistu Aleksandru Kalēju. Viņu uzstāšanās ir bijusi daļa no festivāla, kas sākotnēji bija jauno mūziķu sadarbības platforma un laika gaitā transformējies par profesionālās mākslas pasākumu sēriju​​.

Evija Vēbere ir nozīmīga Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente un bijusi arī tās pasniedzēja. Viņa ir guvusi atzinību kā daudzpusīga māksliniece, kas veiksmīgi apvieno vairākus mūzikas žanrus, tostarp skandināvu mūziku, džezu, rokmūziku un popmūziku, radot unikālu skanējumu. Evija Vēbere ir izlaidusi vairākus albumus, tostarp "Sirdsbūt", kas ieguvis apbalvojumu kā Latvijas Mūzikas ierakstu gada labākais alternatīvās un indie mūzikas albums. Viņas mūzika ir pazīstama ar elektronikas ietekmi un eksperimentālo pieeju, kā arī spēju aizskart gan bērnišķīgas, gan politiskas tēmas. Viņas darbi ir salīdzināti ar tādām māksliniecēm kā Bjorka un Kārena O. Evija Vēbere ir piedalījusies vairākās muzikālās apvienībās, tostarp grupā "NEPĀRIET" un "P.S.PMS"

Pianists Ritvars Garoza ir pazīstams ar savu oriģinālmūziku un aranžējumiem. Viņa darbības ietver darbu ar bigbendiem un stīgu kamerorķestriem, kā arī elektronisko un džeza mūziku. Platākai publikai Ritvars ir labāk pazīstams kā komponists un taustiņinstrumentālists grupā "Lupa". Papildus džeza un oriģinālmūzikai, viņš piedalās dažādos eksperimentālos projektos, no kuriem vispazīstamākais ir "Woodpecker Project", kurā sadarbojas ar augstāk minēto komponistu un Ventspils Mūzikas vidusskolas kolēģi Andri Dzenīti.

Lielā mūzikas balva ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. Balvu kopš 1993. gada pasniedz Latvijas Republikas Kultūras ministrija un VSIA "Latvijas Koncerti". Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 12. martā Latvijas Nacionālajā operā. Tā tiks atspoguļota Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio 3 “Klasika”. Publikai ir iespēja piedalīties “Delfi” simpātiju balsojumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: