6. februārī plkst. 16.00 tiks rīkota inovatīva klimata darbnīca, kuras laikā būs iespējams sev izveidot personalizētu ūdens pudeli, kā arī iegūt praktiskus piemērus par to, kā dzīvot dabai draudzīgāk.

Dalība pasākumā ir bez maksas un pieejama ikvienam, piesakoties šeit.

Aktivitāte tiek organizēta kampaņas “Zaļā misija” ietvaros ar mērķi veicināt ilgtspējīgu dzīvesveidu un vides apziņu – tā ne tikai uzlabos dalībnieku izpratni par atkritumu samazināšanu un vairākkārtēju izmantošanu, bet arī ļaus katram izveidot personīgu un praktisku priekšmetu, kas ikdienā atgādinās par vides aizsardzības nozīmi.

Dizaina darbnīcā RADE dalībniekiem būs iespēja izgatavot savu individuālo dizainu un ar sublimācijas palīdzību pārnest to uz atkārtoti izmantojamām ūdens pudelēm. Papildus pudeļu apdrukai Ventpils Augsto tehnoloģiju parka Nākotnes klasē  būs klausāma arī lekcija par klimata pārmaiņām, ilgtspējīgu patēriņu un ekoloģiskās izvēles nozīmi mūsdienu sabiedrībā.

Līdzīgas aktivitātes norisinājušās pagājušā gada izskaņā, kad  “Zaļā misija” organizēja ne tikai pirmo klimata darbnīcu, bet arī akciju “Lai vecais top par jauno”, kuras ietvaros dalībnieki ar termodrukas palīdzību varēja bez maksas atsvaidzināt kādu apģērba gabalu no savas personīgās garderobes, lai dotu tam otru dzīvi.

Vietu skaits darbnīcā ierobežots. Pēc pieteikšanās gaidiet apstiprinājumu un papildus informāciju. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar mums, rakstot uz e-pastu lina.indriksone@vatp.lv.

Strādājam kopā zaļai Eiropai!

Sabiedrības informēšanas kampaņa “Zaļā misija” tiek īstenota projekta “VPB/vēsturiski piesārņoto vietu sanācija” (projekta Nr. NFI/AK/04) ietvaros. Projekta budžets ir 5 117 000 EUR, no kura Norvēģijas finanšu instrumenta (Norvēģijas grants) līdzfinansējums ir 4 349 450 EUR. Projekta īstenošanas periods – no 2021. gada 1. jūlija līdz 2024. gada 30. aprīlim. Vairāk informācijas: vatp.lv/projekti/piesarnoto-vietu-sanacija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: