Piektdien, 29. septembrī, plkst. 11, Bērnu bibliotēka, turpinot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīto projektu “Lasīšanas laboratorija”, aicina uz tikšanos ar rakstnieci, tulkotāju, mākslinieci Leldi Braķi-Klaverī.

Apvienojot savu pieredzi mākslas un literatūras jomā, Lelde Braķe-Klaverī ir īstenojusi senu sapni – uzrakstījusi un ilustrējusi trīs bērnu grāmatas. Kopā ar dēlu Nilu ir radījusi divas grāmatas jaunākā skolas vecuma bērniem, kas stāsta par tīģerēnu - detektīvu piedzīvojumiem: “Ekspedīcija Zaķusalā” un “Grafiti noslēpums”. Nupat iznākusi trešā grāmata - izglītojošs komikss “Ceļojums Ukrainas vēsturē”. Grāmata tapusi, sadarbojoties latviešu un ukraiņu autoriem un māksliniekiem.

Lelde Braķe-Klaverī 2001. gadā ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūru, piedalījusies daudzās izstādēs Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Francijā, Somijā un citās valstīs, strādājusi par mākslas pedagoģi Jūrmalas Mākslas skolā un Bordo mākslas asociācijā “Couleurs de Garonne” Francijā. Lelde vairāk nekā desmit gadus dzīvojusi Francijā un Luksemburgā, gan paplašinot savu redzesloku mākslā, gan strādājot par franču valodas tulkotāju Eiropas Komisijas tulkošanas ģenerāldirektorātā. Viņa ir arī vairāku izdevniecībās “Jumava” un “Zvaigzne” izdotu franču grāmatu tulkojumu autore. Šobrīd jau vairākus gadus Lelde ar ģimeni dzīvo Latvijā un ir izveidojusi ģimenes izdevniecību “Sapņu spalva”, īstenojot sen lolotu sapni rakstīt, tulkot un ilustrēt tieši jaunākajai paaudzei veltītas grāmatas.

Tikšanās reizē ar mākslinieci skolēniem būs iespēja vairāk uzzināt par Leldes Braķes-Klaverī  izdotajām grāmatām, kā arī iespēja piedalīties radošajā darbnīcā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: