Teātra nama “Jūras vārti” un koncertzāles “Latvija” kasēs, kā arī visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās iespējams iegādāties biļetes uz rudens viesizrādēm Ventspilī.

24. septembrī plkst. 17.00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies Latvijas Nacionālā opera un balets ar izrādi “Ņižinskis”, ko radījis viens no šobrīd pasaulē pieprasītākajiem horeogrāfiem Marko Geke. Tā ir laikmetīgā baleta izrāde par baletdejotāju un horeogrāfu Vaclavu Ņižinski, kas atklāj viņa dzīves nozīmīgākos brīžus uz skatuves un ārpus tās, parādot ciešo mākslas un neprāta saikni. “Ņižinskis” pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2016. gadā dejas kompānijā “Gauthier Dance” Štutgartē. Marko Geke par šo iestudējumu saņēmis Itālijas dejas balvu “Danza&Danza”. “Dejas balva 2021-2022” (Latvija) žūrija baletu "Ņižinskis" atzina par labāko iestudējumu Baleta kategorijā.

28. septembrī teātra namā “Jūras vārti” plkst. 13.00 (biļetes jau pārdotas) un 16.00 būs skatāma Latvijas Nacionālā teātra izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem “Divas pasaules”. Izrāde piedāvā versiju, kas notiek, kad tiek pretnostatītas divas pasaules – rakstnieku izdomāti tēli un viņu autori, grāmata un tīmeklis, pusaudži un vecāki. Divas paaudzes un divi pasaules uztveres veidi – mūžīgais jautājums par to, kā sadzīvot?

12. oktobrī plkst. 19.00 teātra namā “Jūras vārti” ar izrādi “Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis” viesosies Jaunais Rīgas teātris. Divu mūsdienu spēcīgāko publisko intelektuāļu domu sadursme. Slovēņu filozofs, neoliberālisma un politkorektuma kritiķis Slavojs Žižeks pret kanādiešu klīniskās psiholoģijas doktoru Džordanu Pītersonu. Kurš spēj pārliecināt vairāk – kreiso vai konservatīvo uzskatu pārstāvis? Izrāde saņēmusi balvu Latvijas sabiedrisko mediju gada balvā “Kilograms Kultūra 2022” kategorijā “Teātris”.

19. oktobrī plkst. 13.00 uz “Jūras vārtu” skatuves “Dirty Deal Teatro” izrādē “Drama Queen” tiks izspēlētas dramaturģes un galvenās lomas atveidotājas Sofijas Meļņikovas bēgļu gaitās piedzīvotais. Bailes, vientulība, neizdevusies mīlestība, astoņus gadus ilgo attiecību izjukšana, sevis no jauna atrašana, jau esot Latvijā un emocionālie līkloči ceļā līdz tam. “Drama Queen” nominēta  gada balvai teātrī “Spēlmaņu nakts” kategorijā “Gada mazās formas izrāde”.

26. oktobrī plkst. 19.00 būs skatāms M. Čehova Rīgas Krievu teātra iestudējums “Lūk, tā”, kas veltīts mūziķa Viktora Coja dzīvei un daiļradei. Izrādē iekļautas 20 dziesmas teātra mākslinieku izpildījumā. Teātra režisors Romāns Smirnovs, kurš Viktoru Coju pazinis personīgi, apvienojis šo dziesmu sižetus vienotā polifoniskā stāstījumā. Kā noformējums iestudējumā tiek izmantoti ar Viktoru Coju saistīto mākslinieku un viņa draugu video materiāli.

9. novembrī plkst. 19.00 Valmieras dramas teātris aicinās skatītājus uz izrādi “Es neesmu klaviernieks”, kas ir stāsts par leģendārā simfoniskā skaņdarba “Melanholiskais valsis” radītāja Emīla Dārziņa un diriģenta, dziedāšanas skolotāja Pāvula Jurjāna konfliktu. Abi bija labi kolēģi un domubiedri, bet negaidīti kļuva par nesamierināmiem pretiniekiem. Kas bija šī konflikta pamatā?

12. novembrī plkst. 16.00 teātra namā “Jūras vārti” ar izrādi “Suņa māja” viesosies Nacionālais teātris. Tas ir stāsts par trīs brāļiem, kas pazaudējuši saikni cits ar citu. Tas, kas viņus joprojām vieno, ir tēva mājas, vecais suns Kubiks un… Viņa… Vienīgā. Vienīgā, kas var viņus samierināt.

Latvijas Nacionālā opera un balets 25. novembrī plkst. 17.00 teātra namā “Jūras vārti” izrādīs leģendāro operu “Nabuko”, kas savulaik aizsāka Džuzepi Verdi operu slavas ēru. “Nabuko” LNO skatuves varianta idejiski filosofiskais pamats ir laiks. Laika tēma jūtama arī iestudējuma vizuālajā risinājumā – tas ir saules ritums, dzīves loku ritums, debess pušu ritums. Tomēr pāri visam plešas Augstākā spriedums un vērtējums mūsu rīcībai, domām un darbiem.

29. novembrī plkst. 19.00 ar izrādi “Retrīts” Ventspilī viesosies Dailes teātris. Pieci draugi un iepriekšējā naktī iepazīta skaistumkopšanas speciāliste satiekas pamestā muižas ēkā, lai kopīgi svinētu Jaungadu. Muiža ir skaisti atjaunota un izveidota kā patvērums tiem, kuriem ikdienas troksnis un kņada ir kļuvusi par skaļu. Draugi sen nav tikušies, kaut kādreiz bija nešķirami. Viņi visi cenšas izskatīties veiksmīgi, kaut dzīve katram metusi savus izaicinājumus.

Izrādes Ventspilī organize SIA “Kurzemes filharmonija” finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, kā arī teātra nama “Jūras vārti” un koncertzāles “Latvija” kasēs.

Ar pilnu teātra nama “Jūras vāri” repertuāru iespējams iepazīties mājas lapā www.jurasvarti.lv.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 11.09.2023, 12:45:51

    Vai,lūdzu,nevarētu kādreiz uzaicināt Jauno Rīgas teātri ar izrādi "Kārkli"?

  • -2
    Marta P 11.09.2023, 15:31:51

    Vairāk jau izskatās pēc tādas ķengāšanās, bet tomēr atbildēšu - šī viesizrāde pie mums jau bija kādus dažus gadus atpakaļ..

  • -2
    Marta P 11.09.2023, 15:37:05

    Vairāk jau izskatās pēc tādas ķengāšanās, bet tomēr atbildēšu - šī viesizrāde pie mums jau bija kādus dažus gadus atpakaļ..

  • -1
    SIA "Kurzemes filharmonija" 13.09.2023, 17:31:20

    Labdien! Informējam, ka Jaunā Rīgas teātra izrāde "Kārkli" pagaidām plānotajā repertuārā nav iekļauta.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: