SIA “Kurzemes filharmonija” programmā “Latvijas skolas soma” piedāvā trīs izrādes, piedāvājot pasākumus gan mazākajiem skolēniem, gan pusaudžiem un jauniešiem.

Jaunāko klašu audzēkņiem 21. septembrī plkst. 13.00 koncertzālē “Latvija” iespējams apmeklēt koncertizrādi bērniem “Varde par solisti”, kurā purva iemītnieku un citās lomās iejutīsies Latvijas Nacionālās operas solisti.

Purva iemītnieki Varde, Krupis, Cekulpīle un Dundurs kādu dienu savā purvā ierauga nošu grāmatu. Kā tā tur nokļuvusi? Izrādās, žagata-zagle koši zeltīto vāku dēļ to nočiepusi no operas nama, un, lidojot virs purva, tā viņai izkritusi no knābja. Bet ko ar skaistāko operu jaukajām ārijām, duetiem un ansambļiem iesāks purva iemītnieki? Vai atradīsies kāds, kas palīdzēs piepildīt viņu sapni dziedāt uz operas skatuves.

Savukārt vecākiem skolēniem domātās izrādes būs skatāmas teātra namā “Jūras vārti”.

28. septembrī plkst. 13.00 un 16.00 viesosies Latvijas Nacionālais teātris ar izrādi pusaudžiem un viņu vecākiem “Divas pasaules”. Izrāde piedāvā versiju par to, kas notiek, kad tiek pretnostatītas divas pasaules – rakstnieku izdomāti tēli un viņu autori, grāmata un tīmeklis, pusaudži un vecāki. Vai tās var mierīgi līdzpastāvēt? Vai neizbēgami gaidāma pasauļu sadursme?

Savukārt 19. oktobrī plkst. 13.00 Dirty Deal Teatro vecāko klašu skolēnus aicina uz izrādi “Drama Queen”. “Tas ir stāsts par to, kā šis karš mani pārvērta par drāmas karalieni. Kā pārdzīvot bēgļu gaitas, bailes, vientulību, neizdevušos mīlestību un astoņus gadus ilgo attiecību izjukšanu? Izrāde - ceļojums ir balstīta manās bēgļu atmiņās, stāstā, par to kā Rīgā atradu sevi un emocionālajiem līkločiem ceļā līdz tam,” stāsta izrādes dramaturģe un galvenās lomas atveidotāja Sofija Meļņikova. Izrāde ukraiņu un krievu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Pasākumus finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes pieejamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”.

Atgādinām, ka koncertzālē “Latvija” ir iespēja pieteikt kolektīvās ekskursijas gida pavadībā, tālr. +371 25773303. Ekskursijas biļešu cenas EUR 2.50 pieaugušajiem un EUR 1.50 skolēniem.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un video filmēšana organizatora vajadzībām. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, koncertzāles “Latvija” un teātra nama “Jūras vārti” mājas lapas un sociālo tīklu kontos.

Uz tikšanos teātra namā “Jūras vārti” un koncertzālē “Latvija”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: