Starptautiskais ziedu paklāju festivāls jau vairāk nekā 20 gadus Ventspilī pulcē jauniešus un pieaugušos, iesācējus un profesionālus floristus, komandas gan no Latvijas, gan citām Eiropas un pasaules valstīm, kļūstot ne tikai par Ventspils Pilsētas svētku, bet arī ilggadējo dalībnieku tradīciju, kuri dzīvojuši un auguši līdzi šim notikumam no pusaudžu līdz pieaugušam vecumam.

Viena no ilggadējām Ventspilī notiekošā starptautiskā ziedu paklāju festivāla dalībniecēm ir kāzu dekoratore Liene Kiece no Tukuma, gadu laikā komandā pulcējot tuvus, darboties gribošus un radošus cilvēkus – ģimenes locekļus, radiniekus, draugus un paziņas. L.Kiece pirmo reizi starptautiskajā ziedu paklāju festivālā piedalījās, kad pašai bija vien 13 gadu. Kopš mazotnes, vēl nesasnieguši pat 10 gadu vecumu, starptautiskajā ziedu pakāju festivālā piedalījušies arī jaunākais brālis un māsa. Līdz ar laiku, kad starptautiskais ziedu paklāju festivāls kļuva par tradīciju Ventspilī, līdzīgu nozīmi tas iemantoja arī L.Kieces tuvo cilvēku lokā, jo kļuva par ikgadēju notikumu, kas vienoja kopīgam mērķim un vienlaikus arī sniedza iespēju baudīt kopā būšanas prieku ar sev tuvajiem. Ļaujot vaļu radošām idejām un demonstrējot kvalitatīvu to izpildījumu, komanda no Tukuma vairākkārt ieguvusi godalgotas vietas. «Tu ej, skaties un ne vien priecājies par ziedu paklājiem, bet arī apbrīno tehnisko izpildījumu. Tie ir florista aroda cienīgi darbi! Man kā dalībniecei vienmēr bijis ļoti interesenti piedalīties. Redzot, kas notiek un top blakus, var iedvesmoties, gūt dažādas idejas. Tas ir fantastiski! Man Ventspils Pilsētas svētki vienmēr asociējas ar ziedu paklājiem, kas, manuprāt, ir šo svētku simbols,» komentē L.Kiece.

Ventspilī notiekošais starptautiskais ziedu festivāls ir viens no krāšņākajiem un ziedošākajiem Ventspils Pilsētas svētku notikumiem, pirmais Baltijā un līdz šim vienīgais šāda veida pasākums Latvijā, kas ik gadu pulcē profesionālus floristus un floristikas interesentus ne tikai no Latvijas, bet arī dažādām Eiropas un pasaules valstīm. Starptautiskā ziedu paklāju festivāla organizators – PSIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» – informē, ka pieteikšanās šī gada festivālam pagarināta līdz 15. jūlijam.

21. starptautiskais ziedu paklāju festivāls «Ziedu virpulis» izziņots ar vairākiem jaunumiem. Pārceļoties no ilggadējās norises vietas – Ostas ielas promenādes, – pirmo reiz ziedu paklāji tiks kārtoti Ventspils centrālajā vietā – Lielajā laukumā līdzās koncertzālei «Latvija» un strūklakai «Fregate ˝Valzivs˝». Katrai komandai tiks nodrošināta vēl nebijuša apmēra garantētā naudas balva – 400 eiro, kā arī, paaugstinot dalībnieku uzturēšanās komfortu, pirmo reizi festivāla dalībniekiem tiks nodrošināta bezmaksas nakšņošana Ventspils naktsmītnēs, un visiem dalībnieki saņems ielūgumu uz Ventspils Pilsētas svētku noslēguma pasākumu – nakts balli – Reņķa dārzā. Savukārt kopējais naudas balvu fonds festivāla uzvarētājiem ir 1600 eiro.

Pieteikties aicināti ne tikai profesionāli floristi, bet arī topošie šī amata lietpratēji un ikviens cits floristikas interesents – gan pieaugušie, gan jaunieši, nokomplektējot komandu maksimāli 5 cilvēku sastāvā. Katrai komandai 23 stundu laikā jāizveido viens taisnstūra formas 2 x 3 metrus liels ziedu paklājs ar laukuma kopējo platību 6 kvadrātmetri, ievērojot, lai darba augstums nepārsniedz 70 centimetrus virs seguma un ziedu mākslas darbs atbilst devīzei «Ziedu virpulis». Katrai komandai tiks nodrošinātas bretes (56 plāksnes; kopā 1120 vienības), floristikas oāzes (vienu kasti ar 20 vienībām), kā arī smiltis un ūdens.

21. starptautisko ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» sadarbībā ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādi «Ventspils Kultūras centrs», florista amata meistari, starptautiskā ziedu paklāja festivāla idejas autori un dibinātāju Rionu Ēci, kā arī florista amata meistares Aijas Žagariņas «Floristu skola A-Ž».

Konkursa nolikums un pieteikšanās anketa pieejama PSIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» mājas lapā www.vlk.lv. Papildus informācijai aicinām rakstīt ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv, zvanīt pa tālr. 63622747 vai personīgi sazināties ar Ingu Reinholdi (e-pasta adrese: inga.reinholde@ventspils.lv; tālr. 26521335).

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Gārfilds 13.07.2023, 13:07:53

    Noiets etaps!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: