Jau tradicionāli, Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina iepazīties ar Līgo svētku apkopojumu, kurā ir atspoguļoti lielākie ar skaistām latviešu tradīcijām piepildīti pasākumi Ventspilī un Ventspils novadā.

VENTSPILĪ

Sestdien, 17. jūnijā, plkst. 12.00 Amatu mājā norisināsies auduma apdruku meistarklase“Visa laba jāņuzāle!”. Iepriekšēja pieteikšanos pa tālr. 26385346. Ieeja – Amatu mājas ieejas maksa. VAIRĀK.

Otrdien, 20. jūnijā:

  • Plkst. 18.00 Ventspils jauktais koris “Līvzeme” aicina uz Jāņu iedziedāšanu un ielīgošanu! Līgotāju ceļš aizsāksies Gāliņciema sabiedriskajā centrā (Kuldīgas iela 110), bet noslēgsies H. Dorbes muzeja dārzā (Ērgļu ielā 1).

  • Plkst. 19.00 Teātra namā "Jūras vārti" (Karlīnes iela 40) norisināsies izrāde “Skroderdienas Silmačos”. Režisors Imants Strads, lomās aktieri no gandrīz visiem Latvijas lielākajiem teātriem: Kristīne Nevarauska, Edgars Pujāts, Madara Melne Tomsone, Ivo Martinsons, Artis Jančevskis, Imants Strads u.c. VAIRĀK.

Trešdien, 21. jūnijā:

Plkst. 15.00 stāstu laiks pie Herberta Dorbes "Sarunas pie ugunskura" spoku stāsti H. Dorbes muzejā. VAIRĀK.

ZĀĻU DIENA

Vasaras saulgriežu vakarā ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Piejūras brīvdabas muzeju, kur no plkst. 21.00 notiks Vasaras saulgriežu sagaidīšana. Dziesmas, dejas un sentēvu tradīcijas, bet pēc tām ugunsskulptūras iedegšana un meditācija pie jūras. Par lustīgu noskaņu un dančiem rūpēsies Rucavas kapela “Paurupīte”. Tautasdziesmu skandēs folkloras kopa “Laipa”, bet lustīgas dejas izdejos jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Strautuguns”. Ieeja pasākumos bez maksas. VAIRĀK.

Piektdien, 23. jūnijā:

  • No plkst. 7.30 līdz 15.00 aicinām apciemot Līgo svētku tirgu (Vecpilsētas tirgus, Pils iela 14).

  • Plkst. 20.00 Reņķa dārzā, Ventspils teātris aicina līgotājus uz brīvdabas jauniestudējumu “Ak, mīļo Blaumanīt!”. Pēc izrādes gada īsākās nakts danči un lustes kopā ar Brāļiem Rozentāliem un DJ Jāni K. VAIRĀK.

Sestdien, 24. jūnijā no plkst. 7.30 līdz 15.00 aicinām apciemot Līgo svētku tirgu (Vecpilsētas tirgus, Pils iela 14).

VENTSPILS NOVADĀ

Puzē, 18. jūnijā plkst. 18.00 pie Puzes zīmes notiks lielā Līgo vainaga veidošana. Iedzīvotāji aicināti iesaistīties tā pīšanā, līdzi ņemot ziedus.

Piltenē, 18. jūnijā plkst. 20.00 notiks pasākums “Ielīgosim” Piltenes centra parkā.

Popē, 19. jūnijā plkst. 20.00 Popes pilskalnā notiks ielīgošana kopā ar folkloras kopām “Pūnika”, “Urdava”, “Pill tīn”, “Laipa”.

Popē, 20. jūnijā plkst. 14.00 Popes bibliotēkā notiks radoša darbnīca visu vecumu jāņubērniem un ielīgošanas pasākums “Sākam Jāni daudzināt”.

Ancē, 20. jūnijā plkst. 16.00 Ances bibliotēkā notiks izstādes “Dziesmu un deju svētki – vasaras skaistākais notikums” atklāšanas pasākums.

Užavā, 20. jūnijā plkst. 19.00 Užavā notiks Jāņu ielīgošana. Piedalīsies vokālā instrumentālā grupa ‘’Līgo’’, būs Užavas amatierteātra priekšnesums. Dažādas aktivitātes, ticējumi, mīklas, dzejoļi.

Jūrkalnē, 21. jūnijā Jūrkalnes Ugunspļavā būs iespēja piedzīvots saulgriežu burvību – ugunsrats un ugunsdzirnavas, tradīcijas, rituāli, dziesmas un danči:

Ugunspļavā, no plkst. 20.00 līgos Ventspils novada folkloras kopas, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī saulgriežu darbnīcās un meistarklasēs. Kad plkst. 21.00 būs iekurts lielais ugunskurs, ļaudis dosies uz jūru. Saulei norietot, “Suitu dūdenieku” pavadījumā no stāvkrasta ripos ugunrats. Tad plkst. 23.00 Ugunspļavā degs pūdeli, muzicēs ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele”. Pusnaktī griezīs ugunsdzirnavas, un maģisko saulgriežu nakti noslēgs danči ar kapelu “Strops”.

Zūras, 22. jūnijā Zūru bibliotēkā notiks radoša darbnīca “Savvaļas ziedi” – ziedu lasīšana un izstādes veidošana Līgo svētkiem.

Zūrās, 22. jūnijā, no plkst. 18.00 pie Rūķu darbnīcas notiks Ielīgošanas pasākums. Uzstāsies grupa Ventspils blūmīzeri, notiks dažādas aktivitātes – vainagu pīšana, siera taisīšana.

Piltenē, 22. jūnijā Piltenes centra parkā plkst. 20.00 notiks pasākums “Saulgriežu maģijas varā”.

Ancē, 22. jūnijā plkst. 22.00 Ances parkā notiks zaļumballe ar pārsteiguma efektiem “Zelta Šlāgeris”, muzicēs Mārtiņš Voitics. Biļete uz pasākumu – 5 eiro.

Zlēkās, 23. jūnijā plkst. 21.00 Zlēku muižas parkā notiks Līgo vakars ar amatierteātri “Margots” un dīdžeju Rimantu.

Lai ventspilnieki un pilsētas viesi krāšņi un svinīgi sagaidītu Līgo svētkus, pilsētvidē ir uzsākta svētku rotājumu izvietošana lustīgas noskaņas radīšanai.

Šī gada jaunums - Lielajā laukumā līdzās tradicionālam “Līgo” uzrakstam tiks izvietots arī ziedu vainags, kas ir viens no galvenajiem Jāņu simboliem. Rātslaukumu rotās Līgo karogu statīvi, taču īpašu noskaņu radīs dabiska izmēra zirgs, pie kura piestiprināti zirga rati Jāņu nakts krāsā. Šī vieta būs īpaša skaistiem foto mirkļiem, jo ar puķēm dekorētos ratos varēs sēsties jebkurš apmeklētājs. Tāpat tradicionālais “Līgo” sauciens dekorācijas veidā būs atrodams Pārventas centrā pie strūklakas “Kāpu priede” un Ventas labā krasta Tilta aplī. Savukārt Kuldīgas ielā no Lauku ielas līdz Raiņa ielai un arī Pārventas centrā būs vērojami dekoratīvi Līgotāju karogi apgaismojuma stabos.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Pornieks 19.06.2023, 10:58:10

    Līvi varētu gadīties Skrundā dēļ Jānīša, ja kāds netīšam ņemtu&ieceptos.
    https://open.spotify.com/track/0NJ5WuIJfpzLQxhLqMlT7s?si=ed8210bdcf604196

  • -2
    Pornieks 19.06.2023, 11:34:54

    Jānītim no učuka aizliegts pa svētkiem iet ārā no mājas
    un viņš skums BEZ JUMS.

  • -1
    Pornieks 19.06.2023, 22:19:17

    PĪPO, JĀNĪT!
    https://www.youtube.com/watch?v=FGynxev2d-I

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: