Starptautiskajā Bērnu tiesību aizsardzības dienā – 1. jūnijā plkst. 10 un plkst. 14 Ventspils Kultūras centrs organizē bezmaksas animācijas filmas ''Lote No Izgudrotāju Ciema'' seansus. Bērni varēs apskatīt multfilmas maketus un skices, kas atklās filmas radīšanas aizkulises un sniegs iespēju ielūkoties filmas veidošanas procesā.

''Lote no Izgudrotāju ciema'' ir 2006. gadā izdota Latvijas un Igaunijas kopražota animācijas filma. Filmas režisori ir Heiki Ernits un Janno Põldma. Savu darbu ieguldījuši studijas ''Rija'' animatori un daudzi Latvijā pazīstami aktieri. Populārā latviešu grupa ''Prāta vētra'' filmiņai sarakstījuši divas dziesmas.

Animācijas filmas sižetā jautrā suņu meitene Lote kopā ar savu tēvu, slavenu izgudrotāju, un enerģisko māti dzīvo nelielā piejūras ciematā. Katru dienu Lotei ir darba pilnas rokas, un katru rītu viņa ieplāno dažādas lietas, jo kaut kas jauns un līdz šim neapgūts Lotei patīk vairāk par visu. Svarīgākais notikums ciematā ir ikgadējās izgudrotāju sacensības, kurās visi tīko iegūt balvu par visefektīvāko un asprātīgāko izgudrojumu. Izgudrotāji sīvi cīnās par godpilno Ciemata Asprātīgākā Izgudrotāja vārdu. Lotes tēvs Oskars ar savām brīnišķīgajām ierīcēm, kas lieti noder ikvienā saimniecībā, bieži ir uzvarējis šajās sacensībās. Šī lielā diena atkal ir pienākusi.

Bezmaksas pasākums.

Pieteikšanās grupu apmeklējumam pa tālr. 26151670 vai e-pastā: kristiana.kenina@ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: