Pašvaldības SIA “ŪDEKA” informē, ka pilsētā jūnija mēnesī tiks veikta ikgadējā ugunsdzēsības ūdens ņemšanas vietu jeb hidrantu apsekošana un pārbaude. Pēc pārbaužu veikšanas ūdensvada tīklā iespējama īslaicīga ūdens uzduļķošanās.

Pašvaldības SIA “ŪDEKA” uzraudzībā ir vairāk kā 400 virszemes hidranti un ap 200 pazemes hidranti, kuriem jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Maija mēnesī tika uzsākta sarkanās krāsas marķējuma atjaunošana uz aku vākiem vietās, kur pilsētā atrodas apakšzemes hidranti. Nepieciešamību marķēt aku vākus sarkanā krāsā nosaka Ministru kabineta  2016. gada 19. aprīļa noteikumi Nr. 238 “Ugunsdrošības noteikumi”. Aku vāki tiek marķēti, nokrāsojot tos sarkanā krāsā, lai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nepieciešamības gadījumā tos viegli varētu atrast. Savukārt jūnija mēnesī plānota arī hidrantu apsekošana un pārbaude. Ugunsdrošības noteikumi nosaka, ka šādu pārbaudi jāveic ne retāk kā vienu reizi gadā. Pārbaudes laikā tiek noteikts ūdens plūsmas ātrums, spiediens un caurplūdušā ūdens apjoms.

Pašvaldības SIA “ŪDEKA” aicina ņemt vērā, ka pēc hidrantu pārbaudēm ir iespējams ūdens saduļķojums. Šādā gadījumā ūdeni nepieciešams notecināt līdz tas atkal ir dzidrs.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina iedzīvotājus būt saprotošiem! Ugunsdzēsības ūdensapgādes sistēmas pārbaude un pienācīga apsaimniekošana ir būtiska, lai ugunsdzēsības tehnika ātri varētu piekļūt pie pastāvīga ūdens avota jebkurā gadalaikā un jebkurā diennakts laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: