11. maijā pa ceļam no Ugāles uz Ventspils slimnīcu, pirms Kolkas pagrieziena, ātrās palīdzības mašīnā piedzima dvīņi Rebeka un Roberts. Ar šo ziņu sociālajā vietnē Facebook dalījās dvīnīšu tētis Zigmunds Apšenieks.

Nesen sociālajā vietnē Facebook bija lasāma ugālnieka Zigmunda Apšenieka pateicība mediķiem, kuri palīdzēja nākt pasaulē priekšlaicīgi dzimušajiem dvīņiem – Rebekai un Robertam. Dzemdības notika ātrās palīdzības mašīnā: «11. maija agrā rītā, plkst. 3.10 un 3.50, ceļā no Ugāles uz Ventspili, pirms Kolkas pagrieziena neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnā pasaulē priekšlaicīgi nāca dvīņi – meitene un zēns. Mūsu ģimene no sirds vēlas pateikties ātrās palīdzības brigādei, kura izrādīja lielu profesionalitāti un rūpes gan mazuļiem, gan mammai! Paldies Ventspils mediķiem, 451. brigādei Madarai Pudurei, Andai Krūmiņai, 453. brigādei Sandai Konai, Ņikitam Nikolaenko, šoferim Mārtiņam Galdiņam.»

Ventas Balsij izdevās sazināties ar laimīgo tēti un uzzināt nedaudz vairāk par šo notikumu. Ģimene ir ļoti pateicīga mediķiem par sniegto profesionālo palīdzību, jo dzemdības uz ceļa, ātrās palīdzības mašīnā ir riskantas – klāt ir tikai ātrās palīdzības brigāde, nav citu speciālistu.

Zigmunds Apšenieks, kura saknes meklējamas Latgalē, Ugālē dzīvo ceturto gadu, bet sieva Dace ir uzaugusi Ugālē. Dvīņiem vajadzēja dzimt tikai jūnija beigās, bet diemžēl bērniņu mammai sākās priekšlaicīgas dzemdības. «Dacei kontrakcijas sākās pusdivos naktī. Uzreiz zvanījām neatliekamajai palīdzībai, kura jau pirms plkst. 2 bija klāt. Ieradās daktere Madara Pudure un šoferis Mārtiņš Gaudiņš. Tā kā sievai šīs nav pirmās dzemdības un jau ierasti, ka tās viņai norit ātri, tad arī daktere pieņēma lēmumu izsaukt vēl vienu ātrās palīdzības brigādi. Un tad jau sieva tālāk devās uz slimnīcu, taču dzemdības notika pa ceļam uz Ventspils slimnīcu,» stāsta Zigmunds.

Kad bija pagājis kāds zināms laiks, Zigmunds zvanījis uz Ventspils slimnīcu, lai uzzināt, kā sievai un mazajiem klājas, taču saņēmis atbildi, ka Daces slimnīcā neesot. «Tad gan mani pārņēma milzīgs satraukums. Zvanīju uz Rīgu, tur man pateica, lai zvanu ātrās palīdzības brigādei, jo neviens man nespēja atbildēt, kur ir mana sieva ar dvīņiem. Kad galu galā sazvanīju dakteri Madaru Puduri, viņa man paziņoja, ka Roberts un Rebeka ir piedzimuši mašīnā starp Plateni un Kolkas pagriezienu. Tajā mirklī es izjutu divkāršu prieku un atvieglojumu, jo uzzināju, kur ir mana sieva un arī to, ka mazie ir piedzimuši! Roberts piedzima plkst. 3.10, 42 cm garš un 2,076 kilogramus smags, savukārt Rebeka piedzima plkst. 3.50, 42 cm gara un 1,780 kilogramus smaga. Kad sieva ar mazajiem ieradās slimnīcā, mediķi viņu jau sagaidīja. Tā kā mazuļi piedzima priekšlaicīgi, tika pieņemts lēmums pārvest viņus uz Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu. Arī šobrīd mēs esam Rīgā slimnīcā kopā ar saviem dvīņiem un gaidām, kad dakteri mums atļaus mazuļus vest mājās pie mūsu trīs musketieriem, kuri jau gaida mājās – trīs brālīšiem. Vēlreiz no sirds vēlamies pateikties neatliekamās palīdzības mediķiem, ārstiem, ģimenei, kura šobrīd pieskata mājās palikušos trīs brāļus un draugiem no Ugāles luteriski evaņģēliskās baznīcas draudzes un Ventspils Adventistu draudzes par lūgšanām un atbalstu!» norādīja Zigmunds.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca norāda, ka jaundzimušo veselības stāvokli novērtē un, ja tas nepieciešams, lēmumu par pārvešanu pieņem slimnīcas dežurējošais pediatrs vai neonatologs, savukārt sievietes veselības stāvokli novērtē dežurējošais ginekologs. Šoreiz tika pieņemts lēmums pārvest jaundzimušos uz Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 24.05.2023, 15:02:50

    Tō ir lab.Lab,ka ne iekš Trambvaj.Le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: