Ventspils bibliotēkā, tāpat kā citviet Latvijā, septembrī ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmētas tradicionālās Dzejas dienas.

8. septembrī plkst. 17 Pārventas bibliotēkā notiks Daudzvalodu dzejas lasījumi. Uzstāsies gan pašmāju dzejnieki, valodnieki, svešvalodu pratēji, gan viesi no ārzemēm, tajā skaitā Petro Taraščuks no Ukrainas, Monika Littau no Vācijas, Vera Horvata no Serbijas un Valeria Kustava no Baltkrievijas.

“Pasākums paredzēts visplašākajai sabiedrībai: gan svešvalodu apgūšanas entuziastiem, gan dzejas mīļotājiem, kurus nebiedē iespējamība nesaprast katru rindu, bet tomēr uzdrošinās izbaudīt ritmu, pantu, atskaņas arī mēlē, kas, iespējams, tiek dzirdēta pirmo reizi,” stāsta pasākuma idejas autore, Pārventas bibliotēkas vecākā bibliotekāre Aneta Jasmane.

9. septembrī plkst. 19 Ventspils bibliotēka aicina dzejas mīļotājus pulcēties pie Ventspils autoostas, kur būs iespēja ikvienam interesantam, arī nejaušam garāmgājējam, piedalīties Tukuma Literātu apvienības rīkotajā akcijā Sirds uz perona. Šogad dalībnieki aicināti lasīt iemīļoto dzeju, veltot Ukrainai, mieram pasaulē un mieram savā sirdī. Šī akcija, kas aizsākta pirms 12 gadiem vilciena stacijā Tukums 1 ir izaugusi par vērienīgu Dzejas dienu pasākumu, un šogad tas vienlaicīgi notiks uz peroniem – dzelceļu stacijās, autobusu pieturās, kuģīšu piestātnēs vai lidostās – vairākās pilsētās gan Latvijā, gan arī ārzemēs. Pasākums tiks straumēts vairākās platformās: www.facebook.com/dzejasdienas, www.facebook.com/SirdsUzPerona u.c. Straumēšana septiņos vakarā pēc Latvijas laika tiks sākta no stacijas Tukums 1 , kur lasījumus atklās Japānas vēstnieks Latvijā Jasuši Takase. Tālāk būs pieslēgšanās vietām Latvijā, Eiropā, citos kontinentos, arī Austrālijā un Amerikā, un tajā skaitā Ventspilī.

12. septembrī plkst. 13 Bērnu bibliotēkā notiks pasākums Dadža noķerts dzejolītis sākumskolas vecuma bērniem. "Pastāstīsim, kas ir dzeja un dzejnieki, kas ir Dzejas dienas un iepazīstināsim ar Latvijā ievērojamākajiem dzejniekiem, tostarp Raini un Aspaziju," informē Bērnu bibliotēkas vadītāja Inga Markule.

Ventspils Augstskolas bibliotēkā ar saviem tuvākajiem dzejniekiem un dzejas rindām dalīsies bibliotēkas lasītāju klubiņa Impulss dalībnieki. Tikšanās plānota 13. septembrī plkst. 16.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: