Galvenajā bibliotēkā būs skatāma mākslinieku Anša Ozoliņa, Ingrīdas Ģelzes-Ozoliņas un Līvas Ozoliņas darbu izstāde ''205'' – veltījums Ozoliņu dzimtas mākslinieku jubilejām.

Šis ir mākslinieku Ozoliņu jubileju gads. ''Ansim Ozoliņam – 80, Ingrīdai Ģelzei-Ozoliņai – 75, Līvai Ozoliņai – 50. Tā nu, kopā saskaitot, sanāk 205,'' savas dzimtas gadskārtu skaitļus ieskicē mākslinieku Anša Ozoliņa un Ingrīdas Ģelzes-Ozoliņas meita Līva Ozoliņa.

''Ir pagājuši jau daudzi gadi, kopš Ansis ir viņsaulē, bet Ingrīda aizgāja pavisam nesen... Taču viņu padarītais, paveiktais paliks. Uzgleznotajos audeklos, keramikā, pilsētas infrastruktūrā, un, jo īpaši, cilvēku atmiņās. Ar kādu vērtīgu padomu, ieteikumu, joku, kopīgu kafijkrūzi vai izpīpotu papirosu, kādu kopīgā ''copē'' noķertu zivi... Ar mazliet dullām, bet bezgala sirsnīgajām Mākslas dienām astoņdesmitajos, tās plānojot un realizējot,'' ritinot atmiņu pavedienu, stāsta L. Ozoliņa.

Mākslinieku Ozoliņu ģimene ar abām tolaik mazajām meitām no Liepājas uz Ventspili pārcēlās 1975. gada rudenī. Tad arī aktīvi iesaistījās vietējā mākslas dzīvē.

Izstādē būs redzams gan katra mākslinieka atsevišķais veikums, gan vairāki kopdarbi. ''Tā parasti radošu cilvēku dzīvēs notiek, pat neatkarīgi no katra mākslinieka pamatspecialitātes. Īpaši interesants ir vitrāžu cikls, gatavots Ventspils muzejam 1983. gadā. Ar gandrīz 40 gadu seniem, Ventspils Izpildkomitejas Kultūras nodaļas saskaņojuma zīmogiem un attiecīgajiem parakstiem. Darbi, kas tapuši padomju laikā, nav zaudējuši pat ne krāsu košumu, ne arī idejisko aktualitāti,'' piebilst L. Ozoliņa.

Ventspils Galvenā bibliotēka aicina uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar Līvu Ozoliņu 10. jūnijā plkst.17.30.

Izstāde Galvenajā bibliotēkā būs skatāma līdz 30. jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: