Šogad, astoto gadu pēc kārtas, Ventspils Augstskolas studentiem ir iespēja pieteikties profesora Andra Klausa stipendijai. Pieteikšanās termiņš ir 30. jūnijs. Stipendijas mecenāts ir Ventspils Augstskolas absolvents, šobrīd veiksmīgs uzņēmējs Mārtiņš Lauva.

Stipendijas mecenāts Mārtiņš Lauva atzīmē, ka profesors Andris Klauss bijis nozīmīgs cilvēks viņa akadēmiskajā un profesionālajā dzīvē, kā arī savus personīgos panākumus saista ar profesora atbalstu. Tas motivējis Mārtiņu Lauvu veltīt stipendiju profesora piemiņai un nodēvēt Andra Klausa vārdā.

Iepriekšējo gadu stipendijas ieguvēji atzīst, cik nozīmīgs solis ir bijis pieteikties, jo jābūt skaidriem mērķiem un argumentiem, bet pats galvenais ir pieteikties un uzdrošināties runāt par saviem mērķiem un līdz šim paveikto. Stipendiāte Anna Paula Gruzdiņa pēc stipendijas saņemšanas teikusi: ''Stipendija noteikti nozīmē skatīšanos mazliet pagātnē, lai analizētu, vai esmu tiešām cienīga kandidēt uz šo stipendiju un būt sarakstā zem tik cienīga profesora vārda. Un, otrkārt, tā ir arī skatīšanās nākotnē, jo viens no priekšnoteikumiem motivācijas vēstulē bija izdomāt un saprast, kas būs nākotnes plāni un uz ko tiecies.'' Savukārt, stipendiāte Agate Freiberga atzinusi, ka stipendijas saņemšana ir bijis viens lielisks solis tālajā un garajā profesionālajā ceļā, kas vēl ejams.

Profesors Andris Klauss (1941. – 2004.) bija ekonomikas zinātņu doktors, profesors un Ventspils Augstskolas Ekonomikas un pārvaldības fakultātes Pārvaldības katedras vadītājs, kā arī Ventspils Augstskolas Senāta priekšsēdētājs. Klausa zinātnisko interešu loks bija ļoti plašs un par dažādām ekonomikas problēmām sarakstītas monogrāfijas, zinātniskie raksti un metodiskās publikācijas. Docētāja 38 darba gados Andra Klausa zinātniskā un praktiskā darba pieredze bagātinājusi tūkstošiem studentu, ļaujot daudziem ieņemt augstus un atbildīgus amatus.

Stipendijas mērķis ir veicināt Ventspils Augstskolas studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – gan akadēmiskajā darbībā, gan pētniecībā, gan sabiedriskajā darbā. Stipendijas saņemšanai ir tiesīgs pretendēt sekmīgs Ventspils Augstskolas students, kurš ir izpildījis visas akadēmiskās saistības. Stipendijas ieguvēja noteikšanas kritērijs ir ne vien iegūtās sekmes, bet arī studenta aktivitāte akadēmiskajā, pētnieciskajā un sabiedriskajā darbā.

Informāciju par profesora Andra Klausa stipendiju meklē: ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: