28. decembrī plkst. 18 Pārventas bibliotēkā, notiks tikšanās ar mākslinieci Ritu Blaževiču. Līdz 31. decembrim Pārventas bibliotēkā skatāma mākslinieces ainavu izstāde ''Pieturzīmes dabā''.

"Katrs mans gleznojums ir kā liecība par kādu pieturzīmi – pieturu, kad esmu apstājusies, dodoties pastaigā pa mežu, parkiem un citām vietām. Pastaigās esmu ieraudzījusi kādu bagātīgu ainavu, kādu savdabīgu koka zaru veidojumu, kādu neparastu krāsu un noskaņu gammu," stāsta Blaževiča.

"Dabā viss ir saskaņots, viens papildina otru, uz tumšā fona izceļas gaišais, notiek krāsu un noskaņu spēles, tad vēl gadalaiku maiņas ar sev raksturīgajām krāsu gammām. Skaistais ir mums apkārt, kam ikdienas steigā bieži paejam garām. Kādreiz pieturas ir vajadzīgas, tās satuvina mūs ar dabu. Man tuvs ir teiciens: daba dziedē, daba veldzē."

Kā atzīst māksliniece, viņas "pieturzīmes" ir, galvenokārt, no tuvās apkārtnes: meža, Piejūras parka, Reņķa dārza, tāpat arī Rundāles pils dārziem, ir arī rudenīgas ainavas no Bištonas Lietuvā.

Ieeja pasākumā ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: