Svētdien, 12. decembrī, plkst. 16 koncertzālē ''Latvija'' izskanēs koncertprogramma ''Ziemas ceļi'', kas iecerēta kā jauktā kora ''Ventspils'', Ventspils Kamerorķestra un diriģenta Aigara Meri sveiciens tuvojošajos svētkos.

Programmā iekļauti gan izcilu latviešu komponistu – Imanta Zemzara un Valta Pūces – darbi, gan leģendāru pasaules skaņražu – Antonio Vivaldi, Tomazo Albinoni, kā arī Georga Filipa Telemaņa – kompozīcijas.

Koncerta ieskaņā klausītāji dzirdēs itāļu baroka mūzikas meistara Antonio Vivaldi Koncertu obojai un orķestrim la minorā RV 461 Ventspils Kamerorķestra un solista – Ventspils Mūzikas skolas pedagoga, Latvijas Nacionālās operas un kamerorķestra ''Sinfonietta Rīga'' oboju grupas koncertmeistara Pētera Endzeļa – izpildījumā.

Kā nākamās tiks atskaņotas dziesmas no Valta Pūces cikla ''Ziemas ceļi'' ar Amandas Aizpurietes dzejas vārdiem. Jauktā kora ''Ventspils'' un solistu – vijolnieces Dinas Dorofejevas, čellista Pētera Ozoliņa un kontrabasista Ivara Ozola – izpildījumā izskanēs četras no ciklā iekļautajām dziesmām – ''Ne jaunu cerību'', ''Es sildu lūpas'', ''Tumsas jūras dibenā'', ''Ziemas pasta balodis''.

Savukārt venēciešu komponisa Tomazo Albinoni Koncerta divām obojām un orķestrim nr.8 op.7 atskaņojumā kopā ar Pēteri Endzeli piedalīsies Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente Renāte Lodziņa.

Turpinājumā, godinot jubilejā izcilo latviešu komponistu Imantu Zemzari, izskanēs viņa ''Rasas koncerts'' vijolei un kamerorķestrim. Vijoles solo – Rasa Kumsāre.

Vācu baroka komponista un multiinstrumentālista Georga Filipa Telemaņa Koncerta trim obojām un orķestrim atskaņojumā obojas solo partijas izpildīs Pēteris Endzelis, Renāte Lodziņa un Māris Kuģis.

Koncerta noslēgumā uz skatuves vēlreiz kāps jauktais koris ''Ventspils'', kā arī vijolniece Dina Dorofejeva, čellists Pēteris Ozoliņš un kontrabasists Ivars Ozols, lai atskaņotu atlikušās trīs no Valta Pūces cikla ''Ziemas ceļi'' dziesmām – ''Ņurbulim'', ''Klusa un svēta nakts'' un ''Ziemas ceļi''.

Pasākums paredzēts tikai vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros. Bērniem līdz 12 gadu vecumam tests nav jāuzrāda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: