Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no  3. decembra plkst. 6.30 līdz 6. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 33 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Svētdien, 5. decembrī plkst. 17.38 tika saņemts izsaukums Ventspilī, kur dzīvojamā mājā pie krāsns dega malka. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī deg malka 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji iznesa gruzdošo malku no dzīvokļa un izvēdināja telpas.

Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā plkst. 18.33 pie ugunsdzēsējiem glābējiem vērsās arī cilvēks no blakus esošā dzīvokļa, kurš apgalvoja, ka arī viņa dzīvoklī pie krāsns deg malka. Konstatēts, ka arī kaimiņu dzīvoklī deg malka 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji iznesa gruzdošo malku no dzīvokļa un izvēdināja telpas. Plkst. 18.51 darbi notikuma vietā pabeigti.

VUGD aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un parūpēties par sava mājokļa ugunsdrošību, tādējādi arī parūpējoties par savu un apkārtējo drošību. Sodrēju tīrīšana no dūmvada, pareiza apkures ierīču ekspluatācija un to tehniskā stāvokļa novērtēšana ļaus izvairīties no ugunsgrēkiem apkures sezonas laikā. Lai cik neliela, uguns liesma ir bīstama, ja to atstāj bez uzraudzības vai izturas nevērīgi, tāpēc, lietojot atklātu uguni – iededzot svecīti vai smēķējot, jābūt uzmanīgam. Savukārt, dūmu detektors mājoklī savlaicīgi brīdinās tā iemītniekus par izveidojušos sadūmojumu un ļaus pašiem evakuēties!

Plkst. 17.27 saņemts izsaukums uz Ugāles pagastu, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama gāzes smaka. Notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem atstāts vaļā gāzes balona ventilis. Ugunsdzēsēji glābēji aizgrieza gāzes balona ventili un izvēdināja telpas. Plkst. 18.14 darbi notikuma vietā pabeigti.

Piektdien plkst. 22.01 saņemts izsaukums uz Užavas pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,1m2 platībā. Degšana likvidēta, izmantojot tehnisko sāli. Plkst. 23.24 darbi notikuma vietā pabeigti.

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 298 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, 212 uz glābšanas darbiem, bet 47 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Vorwärts! 06.12.2021, 14:24:38

    Vai tā malka pie krāsns gadījumā nav degusi kādos čigānu midzeņos?
    Normālu cilvēku mājokļos neatgadīsies tā,ka diviem kaimiņiem vienlaikus kas pie krāsns aizdegas!Tikai čigāns malku gādā vien tad,kad jau krietni salst un tad bieži tā ir slapja un žāvējama.Bieži redzēts,ka čigāni stumj bērnu ratiņos nezkur salasītus dēļu galus un zarus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: