Sestdien, 9. oktobrī Vecpilsētas tirgū norisinājās divdesmitais ''Ķirbju šovs'', kur turpinot tradīcijas tika mērīti, svērti un dažādi citādi vērtēti šogad izaudzētie ķirbji. 16 dalībnieku konkurencē smagākā ķirbja, kurš svēra 46,3 kilogramus, īpašniece bija Maria Kristova.

Spraigā cīņā otro vietu ieguva Mārīte Vičaka, kuras ķirbis svēra 40,2 kilogramus, bet atpaliekot tikai par nieka 50 gramiem trešo vietu ieguva Garderu ģimene, kuru ķirbis svēra 40,15 kilogramus.

Tituls resnākais ķirbis šogad arī tika Mariai Kristovai, kuras ķirbja apkārtmērs bija 188 centimetri, bet krāsainākā ķirbja titulu otro gadu pēc kārtas saņēma Tatjana Urča.

Tirgus apmeklētāju balsojumā Mistera ķirbja titulu ieguva dalībnieces Natālijas Žubures ķirbis, kurš ticis audzēts biznesa projekts ''Ķirbis'' ietvaros.

Atzīmējot ''Ķirbju šova'' 20 gadu jubilejas pasākumu, sadarbībā ar Matisons runner’s club, notika ''Skrējiens pēc ķirbja'', kur dalībnieki no Vecpilsētas tirgus laukuma caur pilsētas ielām devās uz Pārventas tirgu, lai pēc tam jau ar ķirbjiem rokās turpinātu skrējienu atpakaļ uz Vecpilsētas tirgus laukumu. Kopējā skrējiena distance bija 8.6 kilometri.

Tikmēr tirgus laukumā ikvienam varēja piedalīties ''Ķirbju medības''. Šīs aktivitātes uzdevums bija atrast tirgū apslēptos ķirbju attēlus ar atslēgas vārdu burtiem un atklāt šos atslēgas vārdus.

Nākamais amatnieku un mājražotāju tirdziņš Vecpilsētas tirgus laukumā paredzēts 6. novembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: