Ventspils Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvu ''Kurzeme'', ''Liedags'' un jauniešu deju kolektīva ''Liedags'' dejotāji piedalīsies rudenīgā dejotāju akcijā ''Purva Burvis'', kuru 25. septembrī iecerējis organizēt Jūrmalas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs ''Jūrmaldancis'' un vadītāja Dace Kalēja.

Akcijas ''Purva Burvis'' pamata ideja ir apgūt netradicionālas vietas tautas deju performancēm, tapēc šoreiz izvēlēts Lielais Ķemeru tīrelis, kur dejotāji uz tīreļa koka laipām izdejos dažādus deju fragmentus. Tautas deju ritmi sasauksies ar purva mītisko būtību, uzburot skaistus skatus, kuros purva rudenīgās nokrāsas savīsies ar latviešu tautas tērpu rakstiem, spoguļojoties tīreļa sūnu paklāja un tumšo ezeriņu atspulgos, bet dažādo instrumentu skaņas rezonēs ar dzērvju klaigām.

Ventspils Kultūras centra kolektīvu dejotājiem šī akcija būs labs pārbaudījums un reizē neliels izaicinājums, jo dejotājiem jābūt ļoti labai līdzsvara izjūtai, lai izdejotu dažādus soļus un to kombinācijas uz laipas trīs dēļu platumā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Andris Polozs 26.09.2021, 13:21:43

    skat ka nenogāžaties!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: