2. septembrī plkst. 18 teātra namā ''Jūras vārti'', klātesot autorei Elīnai Titānei, tiks atklāta laikmetīgās keramikas un grafikas izstāde ''Vertikālais horizonts''.

Izstādē eksponētie zīmējumi un skulptūras tapušas pēdējo trīspadsmit gadu laikā dažādu mākslas darbu kolekciju, rezidenču un projektu ietvaros. Ekspozīcija veidota kontekstā ar asociatīvu izjūtu par vietu, laiku un telpu. Vertikālais virziens ir kā tiekšanās un augšanas izjūta, bet horizonts – kā plašums un vienlaikus aptveramā realitāte.

Skulpturālajiem objektiem un zīmējumiem piemīt vieglums, trauslums un plastiskums, ko caurvij Elīnai raksturīgais estētiski un tehniski filigrānais rokraksts. Mākslas darbos, to formās un faktūrā jaušama dabas klātbūtne, tomēr tiem nepiemīt tiešas norādes uz konkrēto. Elīna Titāne strādā ar visiem keramikas materiāliem: akmens masu, mālu, porcelānu, šamotu, veidojot gan lielformāta skulptūras, gan miniatūras.

''Man māksla nav ideja vai koncepcija, bet izpausme – iedvesmas materiālā. Mālā, porcelānā, uz papīra vai audekla. Necenšos definēt vai formulēt, bet atklāt tēlu pasauli. Paralēles starp materiālu, tā izpausmi, intuitīvu uztveri un garīgām atskārsmēm ir mans prieks un motivācija darbam,'' stāsta māksliniece.

Elīna Titāne ir viena no zināmākajām Latvijas mūsdienu keramiķēm, kurai ir bijušas vairāk kā divdesmit personālizstādes gan Latvijā, gan ārzemēs. Zināšanas un prasmes māksliniece papildinājusi rezidencēs, simpozijos un meistardarbnīcās Igaunijā, Zviedrijā, Korejā, Honkongā, Itālijā, Dānijā, Vācijā, Baltkrievijā, Moldovā, Turcijā, Polijā, Tunisijā, Ēģiptē, Somijā, Krievijā, Ķīnā, Ziemeļkiprā, Moldovā, Horvātijā.

Izstāde ''Jūras vārtos'' apskatāma līdz 3. oktobrim.

Ieeja izstādē bez maksas. To var apmeklēt individuāli (1 persona vai 1 mājsaimniecība), ievērojot 2 m distanci un lietojot mutes-deguna aizsegu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: