Par vairāku dzīvojamo māju Ventspilī nodošanu privatizācijai valdība lēmumu pieņems līdz nākamā gada beigām, šodien nolēma Ministru kabinets.

Privatizācijai paredzēts nodot dzīvojamo māju Ventspilī, Depo ielā 7, 9, 11, 13, 15 un Lokomotīves ielā 4, 6, 10.

Dzīvojamo māju nodošana privatizācijai iespējama tikai gadījumā, ja ir veiktas korekcijas Ventspils pilsētas teritorijas plānojumā. Ekonomikas ministrija (EM) var sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Valsts kancelejā izskatīšanai Ministru kabineta (MK) sēdē tiesību akta projektu par turpmāko rīcību ar minētajām dzīvojamām mājām tikai pēc attiecīgo grozījumu veikšanas teritorijas attīstības plānos.

Ventspils brīvostas pārvalde piekritusi dzīvojamo māju privatizācijai un lūgusi Ventspils pilsētas domi veikt nepieciešamās korekcijas Ventspils pilsētas teritorijas plānojuma transporta organizācijas sadaļā. Korekciju Ventspils pilsētas teritorijas plānojumā plānots apstiprināt šā gada 2.oktobrī.

Jau ziņots, ka valdība 2010.gada 10.augustā pieņēma rīkojumu par vairāku valsts dzīvojamo māju privatizēšanu Ventspilī, Depo ielā 7, 9, 11, 13, 15 un Lokomotīves ielā 4, 6, 10. Pret šo lēmumu iebilda dzīvojamo māju iemītnieki, kuri 2009.gada janvārī vērsās Satversmes tiesā ar lūgumu izvērtēt šī lēmuma atbilstību Satversmei.

Kā tolaik skaidroja māju īrnieku intereses pārstāvošā juriste Jeļena Garbuzova, ēkas Depo ielā 7, 9, 11, 13/15, Lokomotīves ielā 4, 6,10, Naftas ielā 1A un 1B un nekustamais īpašums "Mauru stacija" ir tā dēvētās dzelzceļnieku mājas, kurās savulaik tika piešķirti dzīvokļi dzelzceļa darbiniekiem.

Tiesa, citas dzelzceļnieku mājas tagad nonākušas pašvaldības īpašumā, bet šīs 11 ēkas kopā ar tām piekrītošajiem zemesgabaliem joprojām pieder valstij un ar 2008.gada 2.decembra Ministru kabineta rīkojumu no Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras tika nodotas Satiksmes ministrijas valdījumā. Līdz ar to tika pārvilkta svītra māju īrnieku vairāk nekā desmit gadu ilgajām pūlēm panākt šo ēku nodošanu pašvaldības īpašumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: