Tā kā brīvdienās un svētku dienās ģimenes ārsti nav pieejami un vecāki šajos laikos savus saslimušos bērnus ved uz slimnīcas traumpunktu, slimnīcā papildus esošajiem dežūrspeciālistiem nozīmēts vēl viens pediatrs jeb bērnu ārsts.

Papildus pediatrs mazos pacientus pieņem ar paaugstinātu temperatūru, klepu, vēdera sāpēm, alerģiskām reakcijām un tamlīdzīgām saslimšanām, kā arī ar nelielām sadzīves traumām. Papildus bērnu ārsts ambulatorās konsultācijas sniedz brīvdienās un svētku dienās no plkst. 9:00 līdz 15:00. Vienlaicīgi šajās dienās un arī pārējā laikā tāpat kā līdz šim strādā diennakts dežūrpediatrs, kurš bērniem sniedz arī ambulatoro medicīnisko palīdzību.

 

Pasākuma mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pieejamību iedzīvotājiem, it īpaši tagad, kad būtiski palielinājusies saslimstība ar infekcijas slimībām, palielinot ambulatoro pacientu skaitu. Lai nodrošinātu šī veselības aprūpes pakalpojuma sniegšanu un apmaksu, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir noslēgusi līgumu ar Veselības norēķinu centra Kurzemes nodaļu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: