Piektdien, 26. martā plkst. 20 Ventspils Kultūras centra sociālo tīklu Facebook un YouTube kontos ikviens interesents varēs vērot nu jau otro Ventspils teātra tiešsaistes raidījumu - šoreiz par tēmu ''Trauksmainie 90''.

Starptautiskās teātra dienas priekšvakarā, Ventspils teātra aktrises Maijas Feldmanes iztaujāts, par savu laiku Ventspils teātrī atmiņās dalīsies režisors Imants Jaunzems. Šo laiku, pagājušā gadsimta 90. gadus, var raksturot kā lielo pārmaiņu laiku ne vien politikā un ekonomikā, bet arī kultūrā, ieskaitot teātri. Latvijas amatierteātros tajā laikā sāka strādāt vesela plejāde jauno režisoru, tostarp arī Jaunzems, kuri nebaidījās eksperimentēt, nebaidījās kļūdīties un strādājot ar visatšķirīgākajām metodēm, pierādīja, ka grib teātrī radīt māksliniecisku brīvību.

Raidījumā būs atmiņas, sarunas, jautājumi un atbildes, būs videoierakstu fragmenti no izrādēm un Ventspils teātra aktieru Inetas Kalniņas, Ulda Griezes, Simonas Griezes, Andra Lasmaņa, Aivara Punkstiņa stāstījumi. Arī teātra aktrise un gaismotāja Indra Jāce, un ilggadējā Ventspils Kultūras centra direktore Valda Gulbe pastāstīs par savām sajūtām ''Trauksmainajos 90''.

Par godu zīmīgajai jubilejai, teātra kolektīvs veido pasākumu ciklu ''Svētki, šodien atkal svētki…'', kura ietvaros paredzēti vairāki pasākumi, kuros Ventspils teātri būs iespēja iepazīt pa noteiktiem laika posmiem gan no skatuves, gan aizkulišu puses.

Pagājušā gada oktobrī Ventspils Kultūras centra lielajā zālē notika Ventspils teātra 75 gadu jubilejas cikla pirmais pasākums, kura viesis bija ilggadējais teātra aktieris un režisors Uldis Grīnbergs. Toties februāra sākumā Ventspils Kultūras centra sociālo tīklu Facebook un YouTube kontos iznāca pirmais Ventspils teātra tiešsaistes radījums ''Ražīgie un sarežģītie 70.-80. gadi'', kurā par teātri laikā dalījās Ventspils teātra režisores, aktrises Maija Feldmane un Vija Draviņa.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vpr 25.03.2021, 23:51:40

    Trauksmainie deviņdesmitie: valstij un pašvaldībai pienākošās naudas dalīšana televizoru kastēs

    https://www.apollo.lv/7193430/lemberga-lietas-prokurors-ieguta-nauda-savulaik-dalita-televizoru-kastes

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: