Valdība varētu aicināt operatīvo vadības grupu izstrādāt stingrākus ierobežojumus uz Lieldienām, šorīt intervijā LTV raidījuma "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Viņš minēja, ka salīdzinot ar Vāciju, kur Lieldienu laikā noteikti stingrāki ierobežojumi, Latvija jau ikdienā dzīvo ar tikpat stingriem ierobežojumiem.

"Es vēlreiz varētu atgādināt - šajās Lieldienās mēs neciemojamies pie saviem radiniekiem un tuviniekiem. Mums paliek spēkā visi ierobežojumi," sacīja premjers un piebilda, ka divas mājsaimniecības nevar sanākt kopā iekštelpās, jo šādi gadījumi kalpo par iemeslu, kāpēc cilvēki saslimst ar Covid-19.

Viņaprāt, sabiedrības pielāgošanās pandēmijas apstākļiem un ierobežojumiem ir viens no iemesliem, kāpēc Covid-19 saslimstība samazinās.

Savukārt, ja būs vajadzīgs pastiprināt to cilvēku kontroli, kuri atrodas pašizolācijā, tas tiks darīts, pārliecināts premjers.

Ministru kabinets šodien diskutēs par ārkārtējās situācijas nepagarināšanu pēc 6. aprīļa un par pakāpenisku ierobežojumu mīkstināšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Operatīvās vadības grupa Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska vadībā vēl izstrādā konkrētus priekšlikumus par rīcību pēc 6. aprīļa, kas patlaban ir noteikts kā ārkārtējās situācijas beigu datums.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdība varētu apspriest priekšlikumu nepagarināt ārkārtējo situāciju pēc 6. aprīļa, vienlaikus paredzēts diskutēt par patlaban valstī noteikto ierobežojumu pakāpenisku mīkstināšanu.

Operatīvās vadības grupas eksperti joprojām izstrādā scenārijus, kurus piedāvās trešdien izskatīt Ministru kabineta sēdē.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -6
    Latvija pāri visām! 24.03.2021, 09:21:37

    Kovidteroristu kliķe un pakariņš lai neciemojas pie saviem radiniekiem.
    Nezin gan kādiem orkiem vai troļļiem šie mūdži var būt radinieki?
    Mēs viesosimies pie saviem radiniekiem.

  • -5
    krustmateflorence 24.03.2021, 09:33:05

    Mani un manus draugus tas neskar, mēs atpūtīsimies Jūrmalā.

  • -2
    Peļu junkuriene 24.03.2021, 10:09:53

    Atkal krāsosim savas olas un rādīsim Kariņam!!!

  • -5
    Auce 24.03.2021, 10:48:28

    Kā kariņš to grasās kontrolēt? Katrai mājsaimniecībai pieliks policistu?

  • -4
    Peļu junkuriene 24.03.2021, 12:56:30

    Būs organizēta stukaču armija,kas sekos lai pie kaimiņa neierodas viesi!!

  • -3
    Kriska 24.03.2021, 14:04:23

    Pietiks apsolīt 50 euro

  • -3
    A.n.i.t.a 24.03.2021, 14:29:00

    Vai tad ciemošanās pie draugiem un radiem tiešām apdraud visus un beigas būs visiem un varbūt arī tiem ,pie kuriem viesojamies ? Vairāk gan sliecos domāt ,ka atvērtās robežas un lidoņi uz siltajām zemēm ir tie ,kuri ievazā vīrusus no ārienes, jo tāda Latvijas vīrusa nemaz vēl nav , ir angļu , urugvajiešu un dienvidāfrikāņu "celmi".Lai pakariņš krāso savas olas un rāda visiem bez izņēmuma.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: