Latvijas lauku partnerību balvai "Dižprojekts" šogad tika izvirzīti 29 ilgtspējīgi, radoši un praktiski projekti no visas Latvijas. Tie ir vietējo rīcības grupu lepošanās stāsti, kuri iedvesmo vietējos iedzīvotājus reģionos rīkoties un īstenot vietējai teritorijai nozīmīgus risinājumus.

Latvijas Lauku forums (LLF) konkursu rīko jau desmito reizi ar mērķi dižojoties rādīt piemēru uzņēmējiem, pašvaldībām un iniciatīvu grupām. Šogad laureātu vidū ir projekti no Saldus, Ventspils un Gulbenes un novadiem.

Biedrība "Ziemeļkurzemes biznesa asociācija" lepojas ar konkursa "Dižprojekts 2020" otrās vietas ieguvēju - SIA "MS Avlo", kas Ventspils novadā īstenoja projektu "Pasiekstes vējdzirnavu vēsturiskā tūrisma attīstīšana".

Pateicoties Veinbergu ģimenes neatlaidīgajam darba sparam, no necila un brūkošā stāvoklī esoša vēstures pieminekļa ir atdzimušas jaunas un skaistas vējdzirnavas un to apkārtne. Pasiekstes vējdzirnavas ir atguvušas savu agrāko spozmi - ar lielu uzmanību saglabāta un atjaunota katra vēsturisko dzirnavu detaļa, kas piešķir atjaunotajam objektam īpašu vērtību.

Atzinīgi ieguldīto enerģiju vērtē arī žūrija: "Paveiktais ir lielisks piemērs ģimenes vērtību un kultūrvēstures saglabāšanai. Esam par uzņēmību un neatlaidību saglabāt vēstures mantojumu, apvienojot to ar kvalitatīvu mūsdienīgu pakalpojumu sniegšanu."

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    sranskis 19.03.2021, 11:16:42

    Un kas bija pirmajā vietā?

  • 0
    Krišs Daugulis 19.03.2021, 12:23:41

    Edijs var! Lai izdodas turpmāk ar'!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: