Ņemot vērā pilsētas iedzīvotāju lūgumu, šogad lielākajos rotaļu laukums abos Ventas krastos - Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā ''Fantāzija'' tiks uzstādīti ''brīvkrāni'', kas nodrošinās iespēju to apmeklētājiem bez maksas uzpildīt savas dzeramā ūdens pudeles, kā arī nomazgāt rokas.

Pērn vairāki simti ventspilnieku iesniedza Ventspils Komunālajai pārvaldei parakstītu iesniegumu ar aicinājumu ieviest minētajos bērnu rotaļu laukumos ''brīvkrānus'', ko var definēt kā pilsētvidē izvietotus krānus dzeramā ūdens papildināšanai. Izvērtējot iedzīvotāju iniciatīvu, tika nolemts to īstenot, jo ūdens dzeršana ir ļoti svarīga un vitāli nepieciešama pilnvērtīgai dzīvei, īpaši fizisko aktivitāšu laikā. Šī ideja ir arī videi draudzīga, jo tā tiek sabiedrībai nodrošinātas plašākas iespējas uzpildīt savas ūdens pudeles, samazinot PET pudeļu iegādi.

Šomēnes noslēdzās izsludinātais iepirkums par ''brīvkrānu'' iegādi un montāžu. Pa vienam ūdens krānam gan Bērnu pilsētiņā, gan bērnu parkā ''Fantāzija'' plānots uzstādīt jau šī gada pavasarī.

Izvietotie ''brīvkrāni'' tiks pieslēgti Ventspils centralizētajai ūdensapgādes sistēmai, kas nodrošina kvalitatīvu, dzeršanai drošu un normatīvajiem aktiem atbilstošu ūdens apgādi. Par Ventspils ūdens tīrību un kvalitāti vairums pilsētas iedzīvotāju pārliecinās ik dienu, dzerot to no krāna bez papildus attīrīšanas.

Lasi vēl

Komentāri (17)

  • -7
    Alberts koks 22.01.2021, 09:13:12

    Un ko darīsim ja saistībā ar pandēmiju likumos veiks izmaiņas par sabiedriskām vietām, proti likvidēt publiskās ūdens dzeršamnas vietas, to vietā veidojot tādas, kur vīrusu pārnešana ir samazināta līdz minimumam.... Varbūt pilsēta ar rītdienu par to varētu padomāt laikus?

  • -7
    ^^—^^ 22.01.2021, 11:05:13

    jācer jau, ka tā pandēmija kaut kad beigsies. tāpat skaidrs, ka gluži uzreiz tos krānus neuzstādīs, tas būs tikai pavasarī.
    un es vairāk uztrauktos no veikala groziņiem, nevis no tāda krāna...

  • -5
    Alberts koks 22.01.2021, 11:44:35

    >^^—^^
    Rokas var dezinficēt, nomazgāt, toties cik atceros sevi no bērnības, no krāna dzēru pa vienkāršo ne jau lēju pudelē. Un nevienam bērnam jau neiestāstīsi lejiet to ūdeni tikai pudelē :). Nezinu, manuprāt pieaugot šai cilvēku migrācijai vajadzētu jau padomāt vairāk par šiem kolektīvajiem aizsardzības pasākumiem un piedomāt pie tehnoloģijām kuras to var mums piedāvāt.

  • -1
    ^^—^^ 22.01.2021, 15:07:55

    Redzēs, ko un kā uztaisīs. Varbūt Pārventas parkā tad atkal būs parka uzraugs... bet pēc komentāriem spriežot, izklausās, ka labāk tādu krānu nemaz netaisīt...

  • -8
    Pilsēta 22.01.2021, 10:11:19

    Nu ta beidzot viena tiešām laba un apsveicama lieta par ko tiešām var pateikt paldies.
    Tikai galvenais tagad dzenāt tos cilvēkus kuri brauks ar savām 5l pudelēm un lielām plastmasas kannām, lai pa velti paņemtu ūdeni ar ko aplietu savu dārziņu. Pie Užavas ielas pumpja brīžam pat vesela rinda ar mašīnām veidojas, ka grūti pabraukt garām.

  • -3
    Margrieta666 22.01.2021, 11:25:11

    Tāpēc jau laikam uztraucies,ka pašai dārziņa nav?

  • -13
    Latvija pāri visām! 22.01.2021, 10:32:09

    Šiem ka tik likvidēt un dzenāt...

  • -5
    Alberts koks 22.01.2021, 11:39:30

    Drīzāk piemēroties un attīstīties līdzi laikam un apstākļiem. Tas maksā nodokļumaksātājiem mazāk un paliks finansējums ne tikai acīm redzamām lietām ar ko padižoties , bet arī kaut kam neradzamākam iespējams pat jūtīgākam. Ne vienmēr skaļāk bļaujošais ir pats sāpīgākais vai bīstamākais.

  • -14
    Latvija pāri visām! 22.01.2021, 11:42:38

    Smieklīgi.) Par ko cepiens?
    Pēc jūsu pašu melu pandēmijas loģikas taču pietiek nodezinficēt krāna rokturi lai baismīgais vīruss netiek klāt.

  • -4
    Kriska 22.01.2021, 12:38:23

    Lai negodīgi cilvēki nelietu ūdeni mucās, piedāvāju uzstādīt strūklakas veida dzeramkrānu , kā bija padomju laikos

  • -4
    Angriff 22.01.2021, 13:49:22

    Priekš kam tad bērnu pilsētiņās apsardze?
    Vajag tikai neierobežotas pilnvaras.

  • -2
    Katja 25.01.2021, 13:22:23

    Jūsuprāt cilvēki ies un zags dzeramo ūdeni no brīvkrāna Bērnu pilsētiņā!? Kāpēc tad to nedara citās sabiedriskās vietās? Tas būs tāds pats dzeramais ūdens kā mums visur pilsētā jau ir pieejams!

  • -13
    Latvija pāri visām! 22.01.2021, 15:49:26

    Lai taču šie lej tais mucās, ja nav slinkums.
    Neviens no vieglas dzīves nelej no brīvkrāna savā tarā.
    Bet karstā vasaras laikā tāds noder slāpju dzesēšanai un arī pudelē ieliet.
    Brīvkrāni ir daudzās tūristu apmeklētās pilsētās.

  • -4
    dzinis 22.01.2021, 22:37:59

    laba ideja . a jūs ņaudētāji un gudrīši ejiet .

  • -3
    gg65 23.01.2021, 18:20:04

    Paldies Komunālā pārvalde par šiem krāniem. Tomēr iesaku šo "projektu" turpināt un izvietot vēl krānus populārākajās vietās. Piedomājiet pie vietām, kur cilvēki daudz atpūšas un sporto. Skaidrs, ka viss maksā naudu un daudz kur jāskatās cik izmaksātu ūdensvada izbūve. Piemēram, Renķu dārzā notiek gan pastaigas, gan sportošana, gan dažādi pasākumi. Uzskatu,ka Renķu dārzā izteikti prasās šāds ūdenskrāns.
    Iepriekš esat teikuši, ka uz Renķu dārzu tak visi nāk ar savu ūdeni. Vai tad uz bērnu pilsētiņu visi nāk ar tukšām pudelēm? :)
    Šie brīvkrāni var būt lieliska reklāma pilsētai gan no dabas saudzēšanas ar pet plastmasas pudeļu ierobežošanu, gan ar svaiga bezmaksas ūdens nodrošināšanu visiem gribētājiem.

    Krāniem caurplūdi gan vajag taisīt mazu, lai nevarētu sabraukt privātmāju īpašnieki un liet lielos tilpumus.

  • -1
    Alberts koks 24.01.2021, 16:32:11

    Ka tik kāds to ūdeni nepaņem par daudz. :D Jūs izklausas smieklīgs. Nedomāju ka kāds ir pret ūdens ņemšanas vietu, bet ņemot vērā apstākļus kādos dzīvojam un lielo cilvēku migrāciju drīzāk vajadzētu padomāt par šo vietu tīrību., jo ja būs tāda maza strūkliņa tad tur nopuņķojušies izslāppušie baudīs no šņubīša un viens pēc otra pārnēsās baciļus. Mēs dzīvojam valstī kur ir ļoti daudz pieejams tīrs ūdens un šī samākslotā dārdzība ir drīzāk maksa par gaisu....

  • -3
    Katja 25.01.2021, 13:26:35

    Nekur taču nav teikts, ka tas ir pēdējais! :D Turklāt, daudzviet Ventspilī jau šāda iespēja ir. Ventspilī tīrs un garšīgs dzeramais ūdens ir pieejams katram iedzīvotājam krānā. Un tāds pats viņš ir sabiedriskās vietās. Tā pat arī daudzas kafejnīcas piedāvā ūdens pudeles uzpildīt bez maksas un dzeramo ūdeni pie maltītes - bez maksas!
    Ir forši, ka tas tiks uzstādīts bērnu pilsētiņā, un esmu droša, ka tas nav pēdējais. Bet apgalvot, ka pirmais un būs vienīgais - tas ir aplami. Šāda veida varbūt.. Bet vietas, kur uzpildīt ūdens pudeli vai padzerties pilsētā ir pietiekami daudz.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: