SIA Kurzemes filharmonija informē, ka saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju koncertzālē Latvija un teātra namā Jūras vārti nenotiks visi publiskie kultūras pasākumi – koncerti un izrādes –, kuru norise bija plānota līdz 6. decembrim.

To vidū ir gan Kurzemes filharmonijas, gan citu iestāžu un organizāciju rīkotie pasākumi. Tādējādi koncertzālē Latvija nenotiks pārsteidzošās mūzikas festivāls Ecstatic Music Ventspils, kas bija paredzēts 14. un 15. novembrī, ļoti gaidītais mūsdienu džeza trio GoGO Penguin koncerts 28. novembrī, kā arī 5. decembrī plānotais Ainara Mielava jubilejas koncerts 220 VOLTI (organizē SIA Mūzikas prāmis).

Tāpat nenotiks arī teātra namā Jūras vārti plānotie pasākumi: šīvakara stand-up komēdija Vesels bars komiķu (organizē SIA Comedy Latvia), grupas Pērkons koncerts 21. novembrī, kurā bija plānots atskaņot Māra Čaklā 80 gadu jubilejai veltītu koncertprogrammu Cilvēk, Tu esi! (organizē biedrība Latvijai), Latvijas Leļļu teātra izrāde Pelrušķīte 25. novembrī, kā arī Dailes teātra izrāde Testosterons 4. decembrī.

Abās kultūras iestādēs daļa pasākumu ir atcelti, bet daļa – pārcelti. Informācija par pārcelto pasākumu jauno norises laiku sekos.

Naudu par iegādātajām biļetēm var atgūt SIA Biļešu paradīze noteiktajā kārtībā. Ja biļete ir iegādāta Biļešu paradīzes interneta veikalā, tad nauda tiek ieskaitīta pircēja bankas kontā bez klienta pieprasījuma. Savukārt, ja biļete nopirkta Biļešu paradīzes kasē, jādodas uz kādu no tām klātienē, uzrādot nopirkto biļeti. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar konkrētā pasākuma organizatoru vai vērsties Biļešu paradīzē.

No nākamās nedēļas teātra nama Jūras vārti kase uz laiku tiks slēgta. Savukārt koncertzāles Latvija kases darba laikā iespējamas izmaiņas, tāpēc lūdzam sekot līdzi informācijai.

Būtiskas izmaiņas skārušas arī Valsts svētku koncerta norisi. 18. novembrī plkst. 16 pašvaldības portālā www.ventspils.lv būs vērojama svētku koncerta translācija no koncertzāles Latvija. Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, koncertu nebūs iespējams apmeklēt klātienē. Pasākuma ieskaņā uzrunu teiks pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Muzicēs vokālā grupa FRAMEST. Programmā būs dzirdamas gan latviešu komponistu Raimonda Paula un Zigmara Liepiņa skaņdarbu aranžijas, gan latviešu tautasdziesmu apdares. Vokālistiem pievienosies pavadošā grupa – kontrabasists Toms Poišs un sitaminstrumentālists Krišjānis Bremšs.

Viena no nedaudzajām kultūras izpausmēm, kas drīkst darboties arī ārkārtējās situācijas laikā, ir izstādes. Atgādinām, ka līdz 13. decembrim Jūras vārtu mazajā izstāžu zālē var apskatīt Gvido Kajona fotogrāfiju izstādi Ievērojamu cilvēku dzīve, savukārt 2. stāva foajē līdz 22. novembrim turpināsies Latvijas Mākslas akadēmijas Zīmēšanas katedras pasniedzēju un studentu darbu izstāde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: