Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notika Vislatvijas skaļās lasīšanas sacensības nacionālais fināls, kurā 2. vietu 29 dalībnieku konkurencē ieguva Zūru pamatskolas skolniece Dita Siliņa.

Pirmajā vietā skaļās lasīšanas sacensībā ierindojās Annija Iļjenko no Gulbenes novada vidusskolas, bet 3. vietā - Kristians Bramanis no Rīgas Hanzas vidusskolas.

Nacionālo sacensību vērtēja pieredzējusi žūrija: apgāda Zvaigzne ABC projekta ''Lasīšanas stafete'' vadītāja Egita Puķīte, rakstniece Agnese Vanaga, grupas ''My Radiant You'' mūziķi Ilze un Jānis Driksnas, Latviešu valodas aģentūras direktora vietniece Dace Dalbiņa un rakstnieks Arno Jundze.

Nacionālā skaļās lasīšanas sacensība ir konkurss 11-12 gadus veciem 5. un 6. klašu skolēniem, kura rezultātā tiek noskaidrots lasīšanas čempions.
Konkurss notiek trīs posmos - sacensība skolā vai vietējā bibliotēkā, reģionālais fināls un valsts fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Sacensības mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

Ventspils reģiona fināls norisinājās maijā, un tajā žūrija lēma, ka no 12 Ventspils pilsētas un novada skolu dalībniekiem mūsu reģionu lielajā finālā Rīgā pārstāvēs Dita Siliņa no Zūru pamatskolas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: