Apritējis jau gandrīz mēnesis, kopš Ventspils bibliotēkas darbs atgriezies ierastajā režīmā. Aicinām ventspilniekus gan iegriezties bibliotēkā ikdienā, gan apmeklēt bibliotēkas rīkotos pasākumus!

Ārkārtējā situācija, kas valstī tika izsludināta Covid-19 dēļ, ieviesa izmaiņas teju visās dzīves jomās un arī Ventspils bibliotēkas darbībā. Šajā laikā Ventspils bibliotēkas struktūrvienības bija apmeklētājiem slēgtas, bet Galvenā bibliotēka un Pārventas bibliotēka no 23. marta līdz 12. maijam lasītājus apkalpoja attālināti. Galvenā, Bērnu, Pārventas, Gāliņciema, Mūzikas un Ventspils Augstskolas bibliotēka darbu ierastajā režīmā pilnībā atsāka no 10. jūnija. Savukārt no 1. jūlija darbu atsācis Ventspils bibliotēkas ārējais apkalpošanas punkts Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā – Medicīnas bibliotēka.

Darbību atsācis arī Ventspils Galvenās bibliotēkas Mācību centrs, kas apmeklētājiem sniedz bezmaksas konsultācijas dažādos ar tehnoloģiju izmantošanu saistītos jautājumos. Jau kopš jūnija sākuma atsākušās individuālās konsultācijas, tiek plānotas arī grupu nodarbības – informācijai par tām aicinām sekot līdzi bibliotēkas mājaslapā biblioteka.ventspils.lv un Ventspils bibliotēkas sociālo tīklu kontos.

Tā kā vasara ir ne vien atvaļinājumu laiks, bet arī skolēnu un studentu brīvlaiks, no 1. līdz 31. jūlijam ir slēgtas Ventspils Augstskolas bibliotēka un Mūzikas bibliotēka, kas apmeklētājus gaidīs atkal augustā.

Galvenajā un Pārventas bibliotēkā sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo bibliotēku pieejams jauns pakalpojums – audiogrāmatas. Jau kopš 2019. gada oktobra šādu pakalpojumu piedāvāja Medicīnas bibliotēka. Kopumā Ventspils bibliotēkas lasītājiem pašlaik ir pieejamas 35 audiogrāmatas – pašmāju un ārzemju autoru darbi latviešu un krievu valodā.

Līdz ar pakāpenisko ierobežojumu atcelšanu Ventspils bibliotēkā atkal ir iespējams organizēt pasākumus, ievērojot atļauto dalībnieku skaitu. Šajā laikā, kopš atkal vērtas durvis apmeklētājiem, Galvenajā bibliotēkā atklātas divas fotoizstādes – fotokluba Moments izstādi Ventspils bibliotēkai 100 Galvenajā bibliotēkā vēl var pagūt aplūkot līdz 11. jūlijam, un pēc tam tā apceļos arī citas Ventspils bibliotēkas struktūrvienības, bet Ventspils fotokluba Kaktuss izstāde 0110 – Variācijas par mūsdienu komunikāciju būs apskatāma līdz jūlija beigām. Savukārt Pārventas bibliotēka visu mēnesi aicina uz Ventspils pilsētas un novada mākslinieku darbu ikgadējo kopizstādi un tikšanos ar izstādes autoriem 29. jūlijā plkst. 17.

Bērnu bibliotēka gaida ciemos skolu organizēto vasaras nometņu dalībniekus, kuriem sagatavotas dažādas aizraujošas, izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes. Plānots organizēt arī āra lasītavas. Savukārt 16. jūlijā plkst. 13 ikviens mazais ventspilnieks aicināts uz brīvdabas pasākumu Bibliotēkas Liepa svin vārda dienu. Ārpusē pie Galvenās bibliotēkas ēkas Akmeņu ielā 2 bērni varēs darboties radoši un pušķot vārda dienas gaviļnieci – kuplo un vareno liepu, kas sazaļojusi bibliotēkas priekšpusē. Kā jau vārda dienā pieklājas, būs iespēja baudīt arī svētku cienastu!

Šogad Ventspils bibliotēka svin savu simtgadi, kurai par godu Galvenās bibliotēkas otrajā stāvā, Novadpētniecības sektorā, iekārtota bibliotēkas vēsturei veltīta ekspozīcija. Aicinām apmeklētājus mirkli uzkavēties pie senlaicīga rakstāmgalda, iztēlojoties, ka pie līdzīga varētu būt sēdējis bibliotēkas dibinātājs un pirmais pārzinis Jānis Sviestiņš, un ar rakstāmspalvu uz īpaši šim nolūkam sagatavotām kartītēm uzrakstīt savu novēlējumu bibliotēkai – simtgadniecei! Novadpētniecības sektorā celti gaismā interesantākie un vērtīgākie izdevumi no Ventspils bibliotēkas Seno un reto grāmatu fonda – 19. gadsimtā un 20. gadsimtā, periodā līdz Otrajam pasaules karam, izdotās grāmatas. Turpat skatāmas grāmatas no Lundas latviešu bibliotēkas, ko savulaik, esot emigrācijā Zviedrijā, veidojis Jānis Sviestiņš.

Ventspils bibliotēka aicina savus lasītājus iesaistīties akcijā Vēstule bibliotēkai simtgadē un ar roku rakstītas vēstules ievietot Ventspils Galvenās bibliotēkas 1. stāvā speciāli izvietotajā kastītē.

Par godu Ventspils bibliotēkas simtgadei un Ventspils 730. dzimšanas dienai izsludināts literāro darbu konkurss Ventspils lasa, kurā autori savus darbus aicināti iesniegt līdz 24. jūlijam. Konkursa laureātus plānots godināt Grāmatu svētkos 1. augustā Rātslaukumā.

Aicinām ikvienu aktīvi iesaistīties Ventspils bibliotēkas simtgades stāsta veidošanā!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Eeeeeeeeee 09.07.2020, 10:49:08

    Kas ir šī skaistā būtne, kas ir bildē? :)

  • 0
    nomaļnieks 09.07.2020, 18:16:30

    Vai ne! Tā vien gribas izlasīt...kādu grāmatu.

  • 0
    Neue.Ordnung 11.07.2020, 08:36:50

    Kas dos nabagam ar dižgabalu šaut...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: