Lai arī šobrīd nenotiek teātra izrādes un koncerti, uz tiem iegādātās biļetes vēl noderēs. Kultūras baudītājiem jābūt pacietīgiem un jāseko līdzi aktuālajai informācijai.

Kopš 12. marta, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, kā tas visiem zināms, nenotiek nekādi kultūras un izklaides pasākumi. Cilvēki jau iepriekš bija iegādājušies biļetes uz koncertiem un teātra izrādēm, tādēļ aktuāls ir jautājums par to, vai šīs biļetes būs derīgas, ja pasākums ir pārcelts, un kā atgūt naudu par atceltu pasākumu. To skaidro SIA Kurzemes filharmonija valdes priekšsēdētāja Sigita Migoļa.

Ja pasaulē un Latvijā nebūtu ieradusies koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, šodien teātra namā Jūras vārti tiktu spēlēta Valmieras drāmas teātra izrāde Smieklu sasaukšanās, rīt notiktu Dailes teātra izrāde Kaisles vilciens, bet vakar koncertzālē Latvija būtu izskanējis Ulda Marhilēviča mūzikas vakars. Tagad abas teātra izrādes, tāpat kā daudzi citi pasākumi teātra namā un koncertzālē, ir pārceltas uz nenoteiktu laiku, savukārt Marhilēviča mūzikas vakars ir atcelts pavisam.

Ja ieskatīsieties teātra nama Jūras vārti mājaslapā ievietotajā plānoto pasākumu kalendārā, redzēsiet, ka lielākoties pie konkrētā pasākuma minēts: «PĀRCELTS. Informācija par norisi tiks precizēta.» Par dažiem pasākumiem jau ir zināms konkrēts datums, uz kuru tie pārcelti. Piemēram, Māra Čaklā 80. jubilejas koncerts, kas bija plānots 8, maijā, pārcelts uz nākamā gada 27. martu, Raimonda Paula daiļrades sākums muzikālā vīzijā Leģendas dzimšana, kas sākotnēji bija plānots 29. martā, pārcelts uz 24.septembri. Arī koncertzāles Latvija pasākumi, kas sākotnēji bija plānoti martā un aprīlī, ir pārcelti uz vasaras otro pusi vai rudeni. Tā, Hania Rani koncerts Solo 470i piano pārcelts uz 31. jūliju, The Sound Poets akustiskais koncerts Klusāk pārcelts uz 18. oktobri, jauktā kora Ventspils un Ventspils kamerorķestra koncerts ir pārcelts uz 11. novembri, bet mūsdienu džeza trio koncerts GoGo Penguin pārcelts uz 28. novembri.

Kā informē SIA Kurzemes filharmonija, iepriekšpārdošanā iegādātās biļetes uz pasākumiem, kuri ir pārcelti, būs derīgas. Ja biļetes īpašniekam jau šobrīd ir zināms, ka pārceltajā datumā uz pasākumu viņš netiks, naudu par iepriekšpārdošanā iegādāto biļeti šobrīd atgūt nav iespējams.

Savukārt, ja pasākums ir atcelts, nauda par iepriekš iegādātajām biļetēm tiek atmaksāta. Katrai biļešu tirdzniecības sistēmai ir noteikta kārtība, kādā nauda tiek pircējam atmaksāta. Kā ziņo Biļešu Paradīze, atcelta pasākuma gadījumā interneta veikalā www.bilesuparadize.lv iegādāto biļešu nauda to nominālvērtībā tiek reversēta trīs darba dienu laikā uz biļešu pircēja bankas kontu, bez klienta pieprasījuma. Taču, ja biļete iegādāta kasē, biļetes pret naudu biļetes nominālvērtībā var nodot jebkurā Biļešu Paradīzes kasē. Savukārt Biļešu serviss savā mājaslapā atsaucas uz Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC), kas informē, ka pašlaik normatīvie akti neuzliek par pienākumu pakalpojumu sniedzējiem atmaksāt patērētājiem valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ atcelto pasākumu biļešu vērtību. PTAC, Kultūras ministrija un pasākumu organizatori vienojušies, ka plānotie pasākumi tiks pārcelti un iegādātās biļetes būs derīgas uz vēlāku laiku. Taču ir vairāki pasākumi, kuri ir atcelti pavisam.

Koncertzālē Latvija pagaidām atcelti šādi pasākumi: Echo Collective koncerts, Ulda Marhilēviča mūzikas vakars un Īana Viljama Kreiga (Ian William Craig) koncerts. Savukārt teātra namā Jūras vārti pagaidām atcelta muzikālā izrāde bērniem Zilais traktors, Rūdolfa Kugrēna stāvizrāde Kā to ņem un ASV laikmetīgā baleta trupas Complexions dejas izrāde Star Dust.

SIA Kurzemes filharmonija galvenokārt sadarbojas ar biļešu tirgotāju Biļešu Paradīze, tādējādi lielāko daļu atcelto pasākumu biļetes var nodot un naudu par tām atgūt Biļešu Paradīzes kasēs, savukārt, ja biļete pirkta internetā, nauda pircējam tiek atskaitīta automātiski. Izņēmums ir Rūdolfa Kugrēna stāvizrāde un izrāde bērniem Zilais traktors. Par šo pasākumu biļetēm, ja par tām nauda vēl nav atgūta, jāvēršas pie organizatora. Līdz šim SIA Kurzemes filharmonija pretenzijas par šo pasākumu biļešu naudas atgūšanu nav saņēmusi.

Informējam, ka teātra nama Jūras vārti kase ārkārtējās situācijas laikā ir slēgta. Savukārt koncertzāles Latvija kase strādā otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 12 līdz 16, sestdienās – no plkst. 10 līdz 14. Pirmdienās un svētdienās kase ir slēgta.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: