Šodien plkst. 19 Kultūras centrā Ventspils pilsēta sadarbībā ar Austrijas Republikas vēstniecību Latvijā piedāvā kameransambļa „Atum ensemble” (Insbrukas) koncertu.

 Kameransamblis „Atum ensemble” Latvijā viesojas, jo piedalās Austrijas vēstniecības svinīgajā pasākumā Spīķeru koncertzālē Rīgā, kas veltīts 90.  gadskārtai kopš Austrijas Republika de iure (1921.gada 17.februārī ) atzina Latvijas valsti.  Ārpus Rīgas ansambļa vienīgais koncerts notiks Ventspilī.

Koncerta programmā izskanēs J.Haidna, V.A.Mocarta, P.Suitnera, T.Šulces, E.Dārziņa, F.Lehāra, E.Klamana, J.Vītola, J.Štrausa(dēls), G.Vinklera, R.Sječinska skaņdarbi.

„Atum ensemble” dibināts 1992.gadā un tā sastāvā muzicē četri mūziķi – divi austriešu mūziķi, viens latviešu vijolnieks un viens vācu akordeonists.   Kopš veiksmīgās tūres pa Franciju 1998.gadā,  mūziķi uzstājas kā Austrijas Tūrisma Padomes „muzikālie sūtņi“. Galvenā interese mūzikā ir Austrijas bagātās muzikālās tradīcijas.

Ansambļa repertuārā ir ne tikai Mocarta un Haidna klasiskā kamermūzika, bet arī pasaulslavenā kompozīcijas  „Pie zilās Donavas“, „Imperatora valsis“ un Tritsch Tratsch Polka“. „Atum Ensemble”  uzstājas arī kā klasisks trio ar flautu, vijoli un čellu, bet kopā ar akordeonu, tas ir ideāls ansamblis, lai izpildītu Vīnes salona mūziku. Vienmēr klātesošs ir arī humors, kas parādās, atskaņojot dažādas „Radecki marša“ jautras interpretācijas, kā arī izpildot tradicionālo Austrijas tautas mūziku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: