Ventspils poliklīnika ambulatoro pakalpojumu sniegšanai pilsētas iedzīvotājiem saņēmusi pietiekamu valsts finansējumu un šogad ieviesīs arī jaunu pakalpojumu – cilvēka funkcionālā stāvokļa analizatoru.

Atbilstoši noslēgtajiem līgumiem, šogad Ventspils poliklīnika valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus varēs sniegt pilnā apmērā, proti, iedzīvotāji bez ierobežojumiem varēs apmeklēt gan ambulatoros speciālistus, gan veikt dažādus izmeklējumus.

Nelielas izmaiņas skars valsts apmaksātos laboratorijas izmeklējumus, uz kuriem pacientu varēs nosūtīt tikai ģimenes ārsti un tiešās pieejamības speciālisti, kuriem ir uzliktas kvotas. Tas tiek darīts, lai novērstu bieži vien nepamatoto sūtīšanu uz analīzēm, kaut arī nesen tās veiktas, vai arī tās paralēli licis veikt cits speciālists. Tomēr jāuzsver, ka visi, kam tas tiešām būs nepieciešams, bez valsts apmaksātām analīzēm nepaliks.

Arī pacientu iemaksas šogad palielinātas netiks. Par ģimenes ārsta apmeklējumu, tāpat kā līdz šim pacienta iemaksa būs 1 lats, bet par ārsta speciālista apmeklējumu – 3 lati. Tāpat kā pērn, arī šogad trūcīgām un maznodrošinātām personām, kurām par šo statusu ir Ventspils sociālās aprūpes pārvaldes izsniegta izziņa, ir nodrošināts pilnīgs vai daļējs atbrīvojums no pacientu iemaksas uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem.

Pacienta iemaksa nav jāmaksā tiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi nepārsniedz 120 latus mēnesī, bet 50% atlaide ir pacientiem, kuru ienākumi nepārsniedz 150 latus mēnesī. Ar pašvaldības atbalstu atlaides saņem arī pilsētas pensionāri un invalīdi, kuru ienākumi nepārsniedz 169,58 latus. Ventspils iedzīvotāji aicināti aktīvi izmantot šo iespēju, lai parūpētos par savu veselību un veiktu nepieciešamos izmeklējumus bez maksas.

Tāpat Ventspils poliklīnika turpinās iedzīvotājiem sniegt valsts apmaksāto mājas aprūpi. Pacients aprūpi mājās var saņemt gadījumos, ja viņam ir nepieciešama pastāvīga ambulatora ārstnieciskā palīdzība, bet veselības problēmu dēļ viņš pats nespēj ierasties poliklīnikā.

Pievēršot lielāku uzmanību profilaksei, Ventspils poliklīnika šogad plāno iegādāties cilvēka funkcionālā stāvokļa analizatoru. Ar tā palīdzību varēs noteikt organisma fizisko stāvokli un ilustratīvi redzēt vispārējās problēmas. Tas ļaus saprast, ko vajadzētu koriģēt un nepieciešamības gadījumā nospraust tālākās ārstēšanas kursu, lai organisms būtu pilnvērtīgs un sabalansēts atbilstoši savam vecumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: