Starp ārstiem, par kuru profesionalitāti, sirsnību, iejūtību un citām ārstam svarīgām īpašībām pērn saņemts visvairāk pacientu pateicību, ir arī kardioloģe Gita Rancāne.

Tituls Gada ārsts 2010 ir godam nopelnīts. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņa ar savu sportiskumu, aktīvo dzīves pozīciju, dzirkstošo enerģiju kalpo par paraugu: lūk, var arī tā – dzīvot aizrautīgi un ar prieku.

– Mani vecāki uz šejieni atbrauca 1962. gadā pēc augstskolas beigšanas. Es esmu dzimusi ventspilniece, mācījusies 1. ģimnāzijā. Tāpēc, no vienas puses, man te strādāt ir ļoti viegli, no otras – ne. Lielākā daļa vai nu atceras manus vecākus, vai arī zina mani pašu.

Kāpēc izvēlējāties ārstes profesiju?

– Tēva mūža sapnis bija studēt medicīnu, un viņš kopš bērnu dienām man šo domu iepotēja. Tāpēc citas izvēles nemaz nebija. Skolā centos labi mācīties – ar domu, lai varētu iestāties medicīnas augstskolā. Pēc Medicīnas institūta beigšanas vienu gadu nostrādāju internatūrā Rīgas 1. slimnīcā. Uz Ventspili atnācu 1990. gadā. Sāku strādāt par terapeiti ostas slimnīcā Pārventā. Kad pavīdēja iespēja, ka Ventspilī būs kardioloģijas nodaļa, atkal sāku intensīvi mācīties. Līdz ar slimnīcas jaunā korpusa uzcelšanu tika izveidota kardioloģijas nodaļa, un nu jau ceturto gadu strādāju tajā par kardioloģi.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: