Glābēji vakar īsi pirms pusnakts steigušies palīgā jenotsunim, lai noceltu viņu no Ventspils ostas akvatorijā peldoša ledus gabala.

Dzīvnieku uz ledus gabala ievērojis kāds jūrnieks un paziņojis glābējiem. Ledus gabals pa ceļam uz jūru bija apstājies pie kāda kuģa netālu no "Kālija parka" termināļa, tuvāk Ventas labajam krastam, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils daļas komandieris Andris Šulcs.

Palīgā jenotsunim steigušies trīs glābēji ar laivu. Grūtākais glābšanas operācijas posms bijis laivas nolaišana ūdenī, jo Ventspils ostas akvatorijā upei ir stāvi krasti, turklāt glābšana noritēja diennakts tumšajā laikā, skaidroja Šulcs. Pēc nocelšanas no ledus gabala jenotsuns ievietots būrī, bet pēc tam aizvests un mežu un izlaists brīvībā. Lai noceltu dzīvnieku no ledus gabala un palaistu mežā, bijusi nepieciešama aptuveni stunda.

Šulcs prāto, ka dzīvnieks, iespējams, būtu varējis izpeldēt krastā arī pats saviem spēkiem, tomēr lēmums steigties viņam palīgā pieņemts arī tādēļ, ka ledus gabals ar jenotsuni atradies vietā, kur notiek kuģu kustība.

"Ventspilī tagad ir jauns ticējums - ja Ventā uz ledus gabala peld jenotsuns, nākamajā dienā būs vētra," jokojot atzina Šulcs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: