Piektdien, 18.februārī Pārventas bibliotēka aicina apmeklēt Ventspils Augstskolas (VeA) jauniešu kora "Ventus" un vokālā ansambļa koncertu.

Jauktais koris „Ventus”, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „ceļa vējš”, dibināts 1998. gadā. Kora darbībā var iesaistīties ikviens VeA dziedāt gribošs students. Kora sastāvs ir mainīgs, jo jauni dziedātāji nomaina augstskolas absolventus. „Ventus” ir piedalījies Baltijas valstu Studentu dziesmu un deju svētkos „Gaudeamus ”, XXIV Vispārējos latviešu Dziesmu un XIV Deju svētkos, kā arī ikgadējās koru skatēs, gūstot augstu novērtējumu.

Vokālā ansambļa darbība aizsākās 2003.gadā. Pateicoties daudzveidīgajam repertuāram, kā arī dziesmu izpildījumam gan latviešu, gan angļu valodā, ansambli bieži aicina uzstāties pasākumos. Abu kolektīvu vadītāja no to dibināšanas dienas ir enerģiskā un aizrautīgā diriģente Angelika Jansone-Grīnberga.

Piektdienas vakara koncertā skanēs latviešu komponistu oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares. Koncerts ir bezmaksas, tā sākums plkst. 19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: