Mūspusē iespaidīgākais ķirbis padevies Mārītei Vičakai, kas izaudzējusi 35 kilogramus smagu milzeni. Viņa ieguvusi tiesības pārstāvēt Ventspili Latvijas lielākā ķirbja čempionātā.

Sestdien Rudens gadatirgus laikā Vecpilsētas tirgū norisinājās Ķirbju šovs. Pasākuma galvenais mērķis bija noskaidrot mūspusē izaudzēto lielāko ķirbi, lai izvirzītu to dalībai Latvijas lielākā ķirbja čempionātam, kas norisināsies Rīgā. Taču, pateicoties klātesošo atsaucībai un entuziasmam, sacensību laikā noskaidrots arī interesantākais, krāsainākais ķirbis un titula Misters Ķirbis ieguvējs.

Pašvaldības SIA Ventspils tirgus valdes priekšsēdētājs Armīns Kleinbergs pavēstīja, ka šogad sacensībām tika pieteikti kopskaitā 14 ķirbji, no kuriem svēršanas disciplīnai izvirzīti astoņi lielākie. Atbildīgais uzdevums bija uzticēts spēkavīram Oskaram Martužanam no Ugāles.

Rezultātā godpilno 1. vietu un ceļazīmi un Rīgu izcīnīja Mārīte Vičaka, kas ir 35 kilogramus smagā ķirbja īpašniece. Par trim kilogramiem atpalika 2. vietas ieguvējas Sandras Pāvulītes ķirbis, kas sver attiecīgi 32 kilogramus. Savukārt 3. vietā ierindojās Amanda Pečerica ar 17,5 kilogramus smagu ķirbi.

Par krāsaināko un interesantāko ķirbi lēma no klātesošajiem izveidota žūrijas komisija. Ingūna Krāģe žūrijas uzmanību pievērsa ar ragainajiem dekoratīvajiem ķirbīšiem un saņēma balvu nominācijā Interesantākais ķirbis. Savukārt krāsainākais ķirbis, pēc žūrijas domām, padevies z/s Liepas. Kā žūriju, tā arī klātesošos apžilbināja ķirbja spilgti oranžā krāsa. Savukārt par Misteru Ķirbi varēja balsot ikviens tirgus apmeklētājs. Balvu saņēma Sandra Pāvulīte, kuras ķirbis uz pārējo fona izcēlies ar lielāko apkārtmēru.

Laikapstākļu dēļ šogad ķirbju raža nav padevusies tik iespaidīga kā citus gadus, tomēr sacensību garu, kas virmoja visa pasākuma laikā, tas nemazināja, atzina tirgus valdes priekšsēdētājs. Viņš priecājas gan par dalībnieku, gan publikas atsaucību.

Jāpiebilst, ka ikviens tirgus apmeklētājs sestdien bez maksas varēja nobaudīt pavāra Arta Lukšas gatavoto ķirbju zupu.

Latvijas lielākā ķirbja čempionāts startēs jau šo piektdien Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Pēc tam, kad sacensības būs galā, ķirbjus liks galdā zoodārza iemītniekiem.

Foto: Ķirbju šova uzvarētāja Mārīte Vičaka un viņas 35 kilogramus smagais ķirbis (vidū).

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -5
    Kārlis_ 23.10.2019, 10:12:54

    ko var mērīties, kam lielāks, kam platāks u.t.t.! Būtu labāk uz kvalitāti, garšu spieduši!

  • -4
    Eclipse_Cross 23.10.2019, 11:01:22

    Tik forši, ka ķirbjus liks galdā zoodārza iemītniekiem. :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: