Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Pasaka" iesaistījās Erasmus+ programmas starpskolu stratēģisko partnerību KA2 projektā ''Pilis: kultūra, māksla, stāsti, pasakas, mīlestība un vienlīdzība Eiropas iekļaujošās skolās', kura ietvaros bērni un pedagogi izveidojuši grāmatu "Melnais sivēns dodas pie draugiem".

Lai atzīmētu grāmatas iznākšanu, PII ''Pasaka'' sadarbībā ar Pārventas bibliotēku 10. oktobrī plkst. 10.30 organizē grāmatas atvēršanas svētkus.

Projekta laikā tapusī grāmata "Melnais sivēns dodas pie draugiem" tiks iekļauta projekta dalībnieku kopēji izveidotajā grāmatā ''European tale of C.A.S.T.L.E.S.'', kuru veidojot katra valsts rakstīja vienu grāmatas nodaļu. PII ''Pasaka'' izveidotā nodaļa saucas ''Leģenda par Melno sivēnu''. Grāmatā vienkopus apkopotas Itālijas, Polijas, Latvijas un Grieķijas piļu leģendas.

Grāmata tika rakstīta soli pa solim pēc visu skolu pedagoģiskā personāla starpvalstu sanāksmes, un tajā apvienoti stāsti par īstiem varoņiem, kas aizved pilīs sastapto vēsturi un leģendas no vienas valsts uz otru. Grāmatā iekļautie attēli ir bērnu pašu veidoti.

Projekta laikā bērni kopā ar pedagogiem atklāja projekta partneru valstu vēsturi un leģendas, uzzināja par to varoņiem, kā arī dzīvi pilīs viduslaikos un renesanses laikā. Tāpat tika veikta valstu tradicionālās mūzikas, dziesmu, deju, svētku, tradīciju un ēdienu izpēte.

Projekta laikā veiksmīgas sadarbības rezultātā ar muzeju izzināta Livonijas ordeņa pils vēsture un tās leģendas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: