11. un 12. oktobrī notiks Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas (LFSA) 21. konference. Konference jau vairākus gadus ir starptautiska - pagājušajā gadā piedalījās fizikas skolotāji no Baltkrievijas un Ukrainas, bet šogad tajā piedalīsies Igaunijas Fiziķu biedrības un Lietuvas Fizikas skolotāju asociācijas pārstāvji.

Šī gada konferences galvenās tēmas ir skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi (ZPD), padziļinātā fizikas kursa saturs, eksperimenti un kā vienmēr - vērtēšana.

Lai arī ZPD organizēšanai un vērtēšanai ir izstrādātas vadlīnijas, ir vērts ieklausīties valsts izglītības satura centra (VISC) koordinatores Ingūnas Arājas vēstījumā par ZPD organizēšanu, kā arī Latvijas Universitātes mācību pētnieku pieredzes stāstos par ZPD vērtēšanu.

Kompetencēs balstītais vispārējās vidējās izglītības standarts Ministru kabinetā ir jau apstiprināts, tomēr skolotājiem un augstskolu mācību spēkiem ir satraukums par padziļināto fizikas kursu, kas būs jāsāk mācīt tikai pēc pāris gadiem. Savu skatījumu uz padziļināto kursu no augstskolas mācību spēka redzespunkta sniegs Rīgas Tehniskās universitātes profesors Juris Blūms, kurš ir projekta ''Skola 2030'' eksperts.

Darbnīcās būs iespējams piedalīties vērtēšanas nodarbībās kompetenču pieejas kontekstā, veidot radošus fizikas uzdevumus un vērtēšanas kritērijus, kā arī padiskutēt par zemo rezultātu cēloņiem fizikas centralizētajā eksāmenā.

Pirmo reizi konferencē Tartu Universitātes mācību spēki demonstrēs fizikas eksperimentus mobilajā laboratorijā, kā arī varēs izmēģināt darbus ko izstrādā Ventspils Augstskolas bakalaura studenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: