Uz skolēnu mācību uzņēmumu vērienīgāko pasākumu “CITS BAZĀRS”, kas notika Rīgas tirdzniecības centrā Domina Shopping devās arī Ventspils jaunieši kopā ar saviem skolotājiem-konsultantiem.

Gadatirgū “CITS BAZĀRS” organizatori “Junior Achievement Latvija” bija izvēlējušies un uzaicinājuši piedalīties 270 labākos skolēnu mācību uzņēmumus (ap 800 skolēnus) no visas Latvijas.

Žūrija un ekspertu komisija augsti novērtēja ventspilniekus. Vairāki no mūsu mācību uzņēmumiem bija izvirzīti balvu saņemšanai dažādās nominācijās:

- SMU “Rozītes”, kas ražo karameles (Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, konsultante Anita Jozus) tika izvirzīta nominācijai “Labākais stends”,

- SMU “Cruella”, kas ražo kosmētikas komplektus (Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, konsultante Anita Jozus) izvirzīts nominācijām “Sociāli atbildīgs uzņēmums” un “Inovatīvs produkts”,

- SMU “Kamo-mille”, kas ražo veselīgus enerģijas batoniņus (Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, konsultante Anita Jozus) izvirzīts nominācijai “Inovācijās balstīts produkts”.

Ventspils 2. vidusskolas un Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas kopuzņēmums SMU “GUIDER”, kas veido mobilo aplikāciju tūrisma nozarei (konsultanti Oļegs Mihailovs un Anita Jozus) tika izvirzīts nominācijai “Uz zināšanām balstīts produkts”.

Lai gan mūsu uzņēmumi šajās nominācijās šoreiz balvas neieguva, tomēr arī izvirzīšana balvai 270 uzņēmumu konkurencē ir panākums un iedrošinājums turpmākam darbam. Savukārt SMU “GUIDER” saņēma Patentu valdes simpātiju balvu.

2018./2019. mācību gadā Ventspilī darbojas 40 mācību uzņēmumi un programmā piedalās visas vidējās izglītības iestādes, kā arī Ventspils Jaunrades nams un 2. pamatskola, iesaistot ap 100 skolēnu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: