Ministru kabinets ārkārtas sēdē vienojās ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) par nosacījumiem, kādos pašvaldības varēs aizņemties ar atvieglotiem nosacījumiem.

Sākotnēji LPS piedāvāja scenāriju, ka projektos, kas saistīti ar izglītības iestāžu remontiem un būvniecību, pašvaldību līdzfinansējums būs 0% no kopējām projekta izmaksām, bet pārējiem projektiem - 10%. Savukārt valdība piedāvāja, ka pašvaldību līdzfinansējums visos projektos ir līdz 25%.

Tomēr puses panāca kompromisu, proti, pašvaldībām, aizņemoties Valsts kasē līdzekļus izglītības iestāžu investīciju projektu īstenošanai, būs jānodrošina līdzfinansējums 10% apmērā, ja būs saņemts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pozitīvs atzinums Finanšu ministrijai par attiecīgā projekta nepieciešamību izglītības nodrošināšanā un ieguldījumu ilgtspēju.

Bez pašvaldību līdzfinansējuma tiks nodrošināti aizņēmumi tikai tajos gadījumos, ja būs valsts institūciju atzinums par skolas ēkas neatbilstību Būvniecības likuma prasībām, kopā ar IZM un VARAM atzinumiem par projekta ilgtspēju.

Savukārt pārējiem investīciju projektiem pašvaldībām būs jānodrošina līdzfinansējums līdz 25% no kopējām izmaksām, lai gan LPS sākotnēji bija gatava nodrošināt to tikai 10% apmērā.

Visas šīs norunas attieksies tikai uz 2019. gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: