Bulgārijas pilsētā Sofijā notika pasaules čempionāts šorttrekā, kurā trenera Sergija Kugajevska vadībā piedalījās arī Ventspils Olimpiskās vienības sportists Roberts Krūzbergs.

Labākais rezultāts Robertam Krūzbergam - 1000 m distancē, kurā viņš ierindojās augstajā 13. vietā 52 sportistu konkurencē. Abos priekšskrējienos Krūzbergs finišēja trešais un tika tālāk, pateicoties uzrādītajam laikam. Ceturtdaļfinālā Krūzbergs atkal bija trešais, bet pusfinālā vajadzēja iekļūt diviem no četriem trešo vietu ieguvējiem. Lai gan Roberts sasniedza otro rezultātu, sacensību nākamajā kārtā tika iecelti divi šorttrekisti, pret kuriem skrējienu laikā tika pārkāpti noteikumi. Līdz ar to Krūzbergam sacensības šajā distancē tomēr bija noslēgušās ar ierindošanos 13. vietā.

Gan 500, gan 1500 metru distancē Krūzbergs nepārvarēja priekšsacīkšu kārtas un ierindojās attiecīgi 37. un 36.vietā.

Sacensību kopvērtējumā, rēķinot kopā visās trīs disciplīnās sasniegto, Roberts ar 86 punktiem (jo punktu mazāk, jo vieta augstāka) ierindojās 27. vietā un bija labākais no Latvijas sportistiem. Reinis Bērziņš, kurš bija veiksmīgāks tikai 1500 metros, kvalifikācijas skrējienā finišējot par divām vietām augstāk, ar 108 punktiem ierindojās 40. pozīcijā 56 slidotāju konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: