Ventas Balss redakcijā tika sveikti konkursa Ventas zivs 2018 dalībnieki. Dāvanas makšķerniekiem bija sarūpējuši konkursa sadarbības partneri.

Makšķernieku konkurss Ventas zivs, laikam ejot, ir izpelnījies ilggadējas tradīcijas statusu. Un arvien priecājamies, ka, sagaidot jaunu gadu, varam ķerties klāt iepriekšējā gada rezultātu apkopojumam un aicināt ciemos visdrosmīgākos makšķerniekus – Ventas zivs dalībniekus.

Iepriekšējos gados starp tiem bija arī pa kādai daiļā dzimuma pārstāvei, bet jāsecina, ka pagājušajā gadā aicinājums padižoties ar savu lielo lomu uzrunājis tikai vīriešu kārtas makšķerniekus. Šogad tika godināti astoņi Ventas zivs 2018 dalībnieki. Ventas Balss galvenā redaktore, direktore Gundega Mertena makšķerniekiem pasniedza Pateicības rakstu un dāvanas, ko bija sarūpējuši konkursa sadarbības partneri.

Jāatzīst, ka noķerto trofeju klāsts bijis tik daudzveidīgs, cik dažādi ir arī paši šī vaļasprieka cienītāji. Vissmagākā un garākā zivs pērn trāpījusies Laimonim Stūrim – 11 kilogramus smaga un 1 metru 17 centimetrus gara līdaka. Tika godināts arī Aivars Andersons (salate jeb meža vimba – 4 kg 840 g; 77 cm), Armands Lācis (līdaka – 5 kg 500 g; aptuveni 1 m), Uģis Anzenavs (līdaka – 9 kg 300 g; 1 m 5 cm). Konkursam tika pieteiktas arī divas komandas. Georgijam Žarovam un Andrejam Golovko bija izdevies piemānīt 2 kg 517 g un 51 cm garu līni, bet Sergejs Demida un Viktors Oļencevičs kopīgiem spēkiem bija noķēruši divus 800 g smagus asarus.

Teju visi konkursa dalībnieki atzina, ka makšķerēšana ir sirdij tuva nodarbe, kuras ceļā nereti stājas šķēršļi, ko sauc par laiku un iespējām. Darba un citu ikdienas pienākumu dēļ aizbraukt uz upi vai ezeru sanāk retāk nekā gribētos, noteica makšķernieki.

Taču Laimonim šo pirmdien uzspīdējusi īstena makšķernieka veiksme. Pa pāris stundām izdevās piemānīt trīs asarus, divus brekšus un vienu aptuveni kilogramu smaga vimbu. Makšķerēšanu Ventā pēdējā laikā ļoti apgrūtinot kazragi, saukti arī par stagariem. «Ja tie ir, tad jāmūk. Tāpat ar ķīšiem,» sarunā iesaistījās viens no makšķerniekiem. Laimonis zināja teikt, ka vismaz savulaik tos izmantoja tikai zivju miltu ražošanā, «citur nav vajadzīgi».

Tā kā Venta ir viena no bagātīgākajām upēm, vairāki no klātesošajiem atzina, ka labprātāk sēž uz upes, nevis ezera. «Ventā jau visas zivis var noķert – zandartus, vimbas, asarus, brekšus,» uzskaitīja Laimonis, «aizeju – un nezinu, kas būs». Ir reizes, kad kaut kas pieķeras, ir dienas, kad cope nav, taču ir arī tādas, kad ķeras cita pēc citas.

Runājot par konkrētas dienas prognozēm – būs cope vai nebūs – Aivars pastāstīja, ka bieži vadās pēc aktivitātēm akvārijā, kurā mīt karūsas un Siāmas pangasijas. «Ja karūsas ļoti rokas pa apakšu un meklē barību, tad arī Ventā labi ķeras,» novērojis makšķernieks.

Balvas dalībniekiem, kā ierasts, sarūpēja veikals Ieroči, Lielajā prospektā 9, kā arī veikals Pludiņš, Tārgales ielā 60. Un priecājamies paziņot, ka šogad konkursam pievienojies jauns sadarbības partneris – veikals Gards. Tas ir lielākais veikalu tīkls Latvijā, kas nodarbojas ar makšķerēšanas preču, pneimatisko un gāzes ieroču, pašaizsardzības līdzekļu, pirotehnikas izstrādājumu, tūrisma un aktīvās atpūtas preču tirdzniecību. Uzņēmumam ir kopsummā 17 veikali visā Latvijā, viens no tiem – Ventspilī, Lielajā prospektā 3/5 (tirdzniecības centrā Tobago).

Līdz ar apbalvošanas pasākuma noslēgumu ir atklāts konkurss Ventas zivs 2019. Lai tajā piedalītos, makšķerniekam ir jāvēršas kādā no diviem veikaliem (Pludiņš; Gards) vai Ventas Balss redakcijā. Pēc tam sekos loma svēršana, mērīšana, fotografēšana un intervija ar makšķernieku. Pieteikums dalībai konkursā ar avīzes starpniecību tiks nodots Ventas Balss lasītājiem. Aicinām ikvienu makšķernieku uzdrīkstēties un padižoties ar saviem noķertajiem lomiem. Un priecāsimies, ja dalīsieties arī tā pagatavošanas receptē, kas noteikti interesē ne vienu vien avīzes lasītāju.

Patiecamies sadarbības partneriem, un lai ne asakas arī Ventas zivs 2019. gada sezonā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: